Pe aceeași temă
Decizia a fost luată cu numai câteva ore înainte de declanșarea sângeroaselor atacuri teroriste de la Paris, de pe 13 noiembrie, în care au murit 130 de persoane.
Lucrările au fost începute luni, la punctul de frontieră Spielfeld, din sudul Austriei, la granița cu Slovenia, unde armata instalează stâlpii, scrie AFP, preluată de Agerpres.
'Ne va permite să dirijăm oamenii astfel încât să traverseze doar pe la un punct de trecere', a explicat pentru DPA purtătorul de cuvânt al poliției, Leo Josefus.
Guvernul a dat asigurări că instalația va putea fi demontată rapid și că este 'conformă (regulilor) Schengen'.
Ministrul de interne Johana Mikl-Leitner a provocat valuri în interiorul coaliției dintre social-democrați și conservatori, când, sub presiunea unei revigorări a extremei drepte, a susținut ideea unui gard de-a lungul unei mari părți din cei 300 km de frontieră cu Slovenia.
În cele din urmă s-a ajuns la un compromis, dar Viena își rezervă posibilitatea de a întări cu sârmă ghimpată, 'dacă va fi necesar', gardul de 3,7 km, prepoziționând însă o instalație suplimentară de până la 25 de kilometri ce va putea fi ridicată dacă situația o va impune.
După Ungaria, care și-a închis total pentru migranți frontiera cu Serbia, apoi pe cea cu Croația, prin intermediul gardurilor de sârmă ghimpată, Slovenia a instalat dispozitive similare la granița cu Croația, permițând însă în continuare tranzitul migranților și refugiaților.
Aceste măsuri, precum și vremea rece și eforturile Turciei de a combate traficul de persoane spre Grecia au determinat ca numărul de migranți să scadă cu peste o treime în noiembrie, potrivit datelor ONU.