Austria ridica un gard la granita cu Slovenia pentru a combate migratia

Tudor Despina | 13.11.2015

Austria pregateste ridicarea unui gard pe o lungime de 4 kilometri de-a lungul granitei cu Slovenia. Masura Vienei vine in contextul fluxului masiv de migranti care intra pe continent.

Pe aceeași temă

 

Anuntul a fost facut vineri de mai multi oficiali austrieci citati de Reuters. Aceasta e doar cea mai recenta masura luata de o tara europeana in incercarea de a controla intr-un fel fluxul de refugiati ce nu conteneste sa intre in Uniunea Europeana.

 

Slovenia, spre exemplu, a inceput sa ridice un gard de sarma ghimpata de-a lungul granitei cu Croatia, miercuri, argumentand ca doreste sa controleze mai bine fluxul migratoriu care incearca sa intre pe teritoriul sau dupa ce Ungaria s-a baricadat si ea la granita sudica cu un gard de acest fel.

 

Un alt stat care a aplicat politica izolationista este Suedia, tara ca are in plan impunerea controlului temporar la frontiere in vederea combaterii numarului mare de refugiati care intra in tara nordica. Ministrul suedez de Interne a cerut UE sa isi asume responsabilitatea in criza migrantilor.

 

Potrivit Stockholmului, un control la granite urma sa intre in aplicare joi pentru o perioada de zece zile, cu posibilitatea extinderii.

 

Joi, liderii Uniunii Europene au cazut de acord pentru formarea unui fond de 1,8 miliarde de euro destinat sprijinirii Africii in combaterea principalelor cauze ale migratiei in masa.

 

Decizia luata in urma Summitului organizat la Valletta, in capitala Maltei, vine pe fondul apelului facut de Bruxelles pentru o contributie suplimentara din partea statelor comunitare, astfel incat suma sa poata fi dublata.

 

Tot atunci, seful Consiliului European, Donald Tusk, a avertizat asupra timpului scurt ramas pentru Europa in vederea protejarii acordurilor de liber tranzit. “Suntem intr-o cursa contra-cronometru”, a spus polonezul la finalul Summitului din capitala malteza. El a cerut actiuni rapide, dar “fara panica”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22