Austria solicita Greciei sa nu-i mai lase pe migranti sa urce spre nordul Europei

Vlad Toma | 03.03.2016

Sebastian Kurz, ministrul austriac al Afacerilor externe, a solicitat Greciei sa nu le mai permita migrantilor care ajung pe teritoriul sau sa inainteze spre nord, cerandu-i sa-i gazduiasca pe acestia in centrele pentru refugiati construite cu ajutorul UE.

Pe aceeași temă

 

"Trebuie sa punem capat politicii Greciei care consta in a lasa sa treaca (migrantii) spre Nord. Nu este posibil ca cei care reusesc sa ajunga pana in Grecia sa fie autorizati sa isi continue drumul", a declarat Kurz intr-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung, transmite AFP, conform Hotnews.


"Lucram pentru ca Grecia sa isi construiasca 'hotspots' cu ajutorul UE, pentru a se ocupa de oameni - si facem presiuni ca nimic sa nu treaca", a adaugat seful diplomatiei austriece.


Potrivit lui Kurz, deschiderea granitelor europene, in septembrie 2015, a fost o "grava eroare" care trebuie rapid corectata.

 

***

 

Grecia a refuzat acum cateva zile sa-l primeasca pe ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner, dupa ce şi-a rechemat ambasadorul de la Viena, in semn de protest pentru ca nu a fost invitata la o reuniune a tarilor din Balcani pe tema refugiatilor"Austria ne trateaza drept dusmani", a spus ministrul grec pentru Politica migratorie, Yannis Mouzalas, in fata omologilor sai, in cursul acestei reuniuni, potrivit unei surse diplomatice.
 

Grecia este criticata de mai multe state UE, printre care şi Austria, ca nu face destul pentru apararea granitei externe a UE, permitand refugiatilor sa intre pe teritoriul sau.


Grecia in schimb acuza Austria ca sustine anumite restrictii care au dus la blocarea a mii de emigranti pe teritoriul elen.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22