Pe aceeași temă
Semnalul de alarmă vine în contextul în care tot mai multe țări au pus în aplicare planuri de ieșire din izolare.
"Ce e mai rău abia urmează. Haideți să prevenim o tragedie! Ne confruntăm cu un virus pe care mulți încă nu-l înțeleg. Multe țări foarte dezvoltate au tras concluzii greșite pentru că n-au știut despre ce e vorba și au intrat în încurcătură. Noi am avertizat chiar și statele dezvoltate, le-am spus că acest virus le va lua prin surprindere. Și așa a fost!", a avertizat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).
”Cel puțin până când un vaccin sau un tratament foarte eficient este găsit acest proces trebuie să devină noua normalitate”, a mai spus el.
Mai multe state europene, printre care Germania, Danemarca, Norvegia, Cehia, au relaxat începând de pe 20 aprilie măsurile impuse de pandemia de Covid-19.
În Germania, în pofida măsurilor luate de redeschidere a economiei, cancelarul Angela Merkel a îndemnat cetățenii să rămână ”disciplinați și atenți”, avertizând că dacă atitudinea față de pandemie se relaxează prea repede, ar putea urma o nouă carantinare.
Numărul cazurilor confirmate în Germania a crescut marți cu 1.785, dintr-un total de 143.457 de cazuri.
Danemarca, cu relativ puține infecții și decese, a permis de pe 20 aprilie micilor afaceri, precum frizeriile, saloanele de frumusețe și școlile de șoferi, să se redeschidă, iar ministrul Sănătății a anunțat că va crește numărul maxim de persoane care pot participa la adunări publice la 500 de pe 10 mai, după ce țara impusese o limită de 10 persoane.
În SUA se accentuează protestele față de măsurile de distanțare socială, încurajate de președintele Donald Trump.