Banca Mondială suspendă toate programele de ajutor din Rusia şi Belarus

Redactia | 03.03.2022

Banca Mondială a anunţat miercuri suspendarea imediată a tuturor programelor sale de ajutor din Rusia şi Belarus, ca măsură de retorsiune la invazia Ucrainei, transmite AFP.

Pe aceeași temă

„În urma invaziei ruse a Ucrainei şi a ostilităţilor împotriva poporului ucrainean, grupul Băncii Mondiale şi-a încetat toate programele în Rusia şi Belarus cu efect imediat", a anunţat instituţia de la Washington într-un comunicat.

În Belarus, Banca Mondială (BM) este angajată în 11 proiecte cu o valoare totală de 1,15 miliarde de dolari. În Rusia, conducea patru proiecte reprezentând 370 de milioane de dolari, potrivit site-ului instituţiei.

Pe de altă parte, Banca Mondială a subliniat miercuri în comunicatul său că nu a aprobat „niciun împrumut nou sau investiţie în Rusia din 2014”, adică de la anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova, conform Agerpres.

„De asemenea, nu a fost aprobat niciun nou împrumut pentru Belarus de la jumătatea anului 2020”, a spus BM.

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat săptămâna trecută invazia Ucrainei care a stârnit indignare în numeroase ţări. De atunci, în Europa şi America de Nord, sancţiunile economice s-au înmulţit.

Marţi, Banca Mondială a anunţat că pregăteşte un ajutor de urgenţă de trei miliarde de dolari pentru Ucraina, din care cel puţin 350 de milioane de dolari ar putea fi deblocaţi în această săptămână.

Cealaltă instituţie majoră de la Washington, Fondul Monetar Internaţional, ia în considerare şi el un ajutor suplimentar pentru Kiev, pe lângă cele 2,2 miliarde de dolari care vor fi eliberate până la sfârşitul lunii iunie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22