Barack Obama: Razboiul civil sirian nu se va incheia daca Bashar al-Assad ramane la putere

Paul Cristescu | 19.11.2015

Barack Obama, presedintele SUA, a declarat recent ca nu se va ajunge la o incheiere a conflictului din Siria daca Bashar al-Assad va ramane la putere. Obama a precizat ca poporul sirian nu va accepta niciodata ca Assad sa ramana presedinte, dupa atatia ani de razboi civil.

Pe aceeași temă

 

Obama a respins astfel cerintele unor lideri din Orientul Apropiat potrivit carora presedintele sirian ar putea participa la viitoarele alegeri. "Nu imi imaginez o situatie in care am putea pune capat razboiului civil din Siria cu Assad ramanand la putere", a declarat Obama.

 

Razboiul civil din Siria a ucis peste 250.000 de oameni, din 2011 si pana in prezent. Soarta lui Assad reprezinta un punct de divergenta intre Occident si sustinatorii lui Assad, Rusia si Iranul.
 

Rusia, care incearca sa isi mentina prezenta strategica in Siria, se opune ferm plecarii de la putere a lui Assad. Obama insista insa asupra faptului ca sirienii nu vor accepta ca acesta sa ramana la putere dupa un razboi civil de patru ani si atrocitatile comise de regim. "Chiar daca as spune in regula, nu cred ca va merge. Nu putem obtine de la populatia siriana - in majoritate - sa fie de acord cu o astfel de solutie", a argumentat presedintele american.
 

Lavrov, ministrul rus de Externe: Este inacceptabil sa ceri conditii prealabile pentru o alianta impotriva terorismului

 

Serghei Lavrov, seful diplomatiei ruse, a declarat ca este "inacceptabil" sa ceri plecarea presedintelui sirian Bashar al-Assad ca o "conditie prealabila pentru orice uniune impotriva terorismului". "Sper ca va exista o schimbare de pozitie in randul partenerilor nostri occidentali, asa cum a avut loc, din pacate cu pretul unor teribile acte teroriste, la colegii nostri occidentali", a declarat Lavrov, referindu-se la Franta.
 

"Este inacceptabil sa ceri conditii prealabile pentru orice alianta impotriva terorismului", a spus acesta, referindu-se la americani, care continua sa solicite plecarea presedintelui sirian inainte de orice discutie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22