Beny Steinmetz, judecat în România pentru retrocedări ilegale, arestat în Israel

E.b. | 19.12.2016

Poliţia israeliană l-a arestat pentru interogare pe Beny Steinmetz, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Israel, într-o anchetă iniţiată de Guvernul din Guineea.

Pe aceeași temă

 

 
Motivul ar fi legat de preumtive fapte de corupţie, a anunţat compania sa BSG Resources (BSGR), cel mai important acţionar în proiectul aurifer de la Roşia Montană, relatează Reuters., preluată de News.ro.


Omul de afaceri israelian este cercetat şi în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov, în care a fost trimis în judecată de procurorii DNA.


Această situaţie este urmare a investigaţiilor în curs, pe care BSGR le consideră depăşite, privind mită şi corupţie vizând BSGR”, se arată într-un comunicat al companiei, care adaugă că acuzaţiile nu au nicio bază.


Potrivit societăţii, ancheta a fost iniţiată de Guvernul din Guineea şi de organizaţii internaţionale de poliţie din SUA, Marea Britanie şi Elveţia.


Compania a precizat că Steinmetz este consultant în cadrul său.


Omul de afaceri Beny Steinmetz este vizat şi de anchetatorii români. În 18 mai, el a fost trimis în judecată alături de omul de afaceri Remus Truică, Prinţul Paul şi alte 20 de persoane, în dosarul retrocedării ilegale a fermei Băneasa şi a 47 de hectare din Pădurea Snagov. 


“Benjamin Steinmetz, 60 de ani, este unul dintre cei mai bogaţi pământeni. Cu o avere de peste două miliarde de dolari, este considerat cel mai avut om din Israel”, scria în aprilie, la scurt timp după emiterea mandatului de arestare, Rise Project.


Omul de afaceri este însă mai cunoscut în România pentru implicarea în scandalul Roşia Montană, una dintre companiile sale, BSG Resources (BSGR), fiind cel mai important acţionar din proiectul aurifer. De altfel, BSGR, alături de ceilalţi acţionari, a dat în judecată statul român la curtea de arbitraj din Washington unde poate cere despăgubiri de miliarde de dolari pentru blocarea proiectului aurifer. Dacă va câştiga, fiecare român va trebui să-i plătească lui Steinmetz o sumă consistentă de bani, remarcau jurnaliştii de la Rise Project.


Pe baza informaţiilor scurse din Panama, Rise Project a descoperit documente care arată că aceeaşi firmă care îl reprezintă pe Steinmetz în afacerea Roşia Montană, BSGR, a jucat un rol important în alt scandal care a zguduit economia României, afacerile ţesute în jurul rafinăriilor RAFO Oneşti şi Dărmăneşti, mamuţi industriali al căror colaps a lăsat pe drumuri mii de oameni.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22