Biden i-a cerut lui Netanyahu să detensioneze astăzi conflictul din Gaza

Laurentiu Gheorghe | 19.05.2021

Președintele SUA, Joe Biden, i-a cerut premierului israelian, Benjamin Netanyahu, să detensioneze conflictul din Gaza pentru a demara negocierile pentru un acord de încetare a focului, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

Conform comunicatului Casei Albe, cei doi lideri au avut „o discuție detaliată a evenimentelor din Gaza, a progresului Israelului în reducerea capabilităților militare a Hamas și ale altor elemente teroriste precum și a eforturilor diplomatice ale guvernelor din regiune și ale SUA”. Totodată „președintele SUA i-a transmis premierului că se așteaptă de astăzi la o deescaladare semnificativă a conflictului care să ducă la o încetare a focului”.

A patra discuție telefonică într-o săptămână între cei doi lideri a venit după ce Netanyahu a fost citat de presa israeliană spunând că nu stabilește un termen pentru încheierea conflictului, după mai bine de o săptămână de ostilități.

Biden s-a confruntat cu presiuni din ce în ce mai mari chiar și din partea colegilor democrați pentru a-și asuma un rol mai activ și public de intermediar al încetării focului.

Oficialii medicali palestinieni au declarat că 219 de persoane au fost ucise în 10 zile de bombardamente aeriene, care au distrus drumuri, clădiri și alte infrastructuri și au înrăutățit situația umanitară deja gravă din Gaza.

Autoritățile israeliene au spus că 12 persoane au murit în Israel, unde atacurile cu rachete repetate au provocat panică. Eforturile diplomatice regionale și conduse de SUA pentru a asigura încetarea focului s-au intensificat, dar până acum nu au reușit.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22