Biden îi acuză pe republicani că ar dori să reducă ajutorul financiar american pentru Ucraina

L. G. | 21.10.2022

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că este îngrijorat de faptul că angajamentul SUA de a sprijini Ucraina ar putea să se clatine dacă republicanii vor prelua controlul Camerei Reprezentanților.

Pe aceeași temă

Preşedintele american, Joe Biden, a criticat joi seară Partidul Republican, acuzându-l că doreşte, în cazul unei victorii la alegerile legislative din noiembrie, să reducă potenţial sprijinul financiar american pentru Ucraina, potrivit CNN.

Biden a făcut această remarcă reporterilor în timpul campaniei electorale pentru alegerile de la mijlocul mandatului, la câteva zile după ce liderul republicanilor din Camera Reprezentanților, Kevin McCarthy, a declarat că, dacă republicanii vor câștiga Camera, s-ar putea să nu mai fie la fel de dispuși să acorde ajutor Ucrainei, țară aflată în dificultate.

 

„Da, mă îngrijorează acest lucru pentru că au spus că vor tăia" ajutorul, a declarat Biden reporterilor, în Pennsylvania. El se afla în turneu cu candidatul la Senat John Fetterman.

 

Comentariile liderului minorității, Kevin McCarthy, au fost publicate marți de publicația de știri politice Punchbowl News.

 

„Cred că oamenii vor fi în recesiune și nu vor scrie un cec în alb pentru Ucraina. Pur și simplu nu o vor face.", a spus el.

 

„Și mai sunt și lucrurile pe care [administrația Biden] nu le face pe plan intern. Nu se ocupă de frontieră și oamenii încep să cântărească asta. Ucraina este importantă, dar, în același timp, nu poate fi singurul lucru pe care îl fac și nu poate fi un cec în alb.", a spus republicanul.

 

„Spun că, dacă vor câştiga, probabil că nu vor continua să finanţeze Ucraina”, a declarat preşedintele american în cursul unei vizite în Pennsylvania, un stat cheie pentru alegerile de la jumătatea mandatului.

 

„Aceşti oameni nu înţeleg. Trece dincolo de Ucraina. Este Europa de Est. Este NATO”, a continuat liderul democrat, adăugând că republicanii „nu înţeleg politica externă americană”.

 

Liderul republicanilor din Camera inferioară a Congresului, Kevin McCarthy, a avertizat marţi că partidul său nu va semna un „cec în alb” Ucrainei dacă va câştiga, aşa cum prezic sondajele, majoritatea locurilor în Camera Reprezentanţilor la alegerile din 8 noiembrie.

 

Dacă partidul său va câştiga, acest ales californian speră să o detroneze pe democrata Nancy Pelosi de la conducerea Camerei, ceea ce l-ar face a treia figură în statul american, după preşedintele Joe Biden şi vicepreşedinta Kamala Harris.

 

De la începutul invazia Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, administraţia Joe Biden a eliberat 17,6 miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei, cu acordul ambelor partide din Congres, deşi au protestat unii republicani din aripa dreaptă a partidului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22