Biden: Refuzul lui Trump de a colabora la transferul puterii înseamnă că mai mulți oameni pot muri

Redactia | 17.11.2020

Președintele ales al SUA, Joe Biden, spune că refuzul administrației Trump de a lucra la tranziția la următoarea administrație va afecta eforturile de combatere a pandemiei de coronavirus.

Pe aceeași temă

Acest refuz de a colabora ar putea duce la mai multe decese, spune Biden. "Mai mulți oameni pot muri dacă nu ne coordonăm", a spus Biden luni, citat de dpa.

Comentariile sale vin după ce Trump refuză nu numai să accepte rezultatul alegerilor, dar și să colaboreze cu Biden pentru a merge mai departe, iar administrația sa este din ce în ce mai absentă din eforturile de a încetini răspândirea virusului.

Statele Unite au sărit de la 10 milioane de cazuri înregistrate la 11 milioane în doar șase zile, iar decesele cresc și ele.

Gretchen Whitmer, guvernatorul statului Michigan, a avertizat că există atât o criză de management la Casa Albă și un efort activ în cadrul administrației pentru a ajuta la reducerea numărului zilnic de cazuri.

"Suntem în mijlocul celor mai grave săptămâni ale acestei pandemii", a spus Whitmer, un democrat care a fost frecvent atacat de administrația Trump. "Odată cu vidul de conducere din Washington DC,

Anthony Fauci, expert în boli infecțioase, care se bucură de respect public, a cerut, de asemenea, o tranziție lină către următoarea administrație. Biden a spus cu mai multă înțelepciune că speră că Trump „va fi ușor mai luminat” în curând.

Există semne ale ceea ce se numește „oboseală pandemică”, oamenii lăsându-și garda jos, cum ar fi prin extinderea cercurilor sociale, cum se instalează iarna, în preajma sărbătorilor.

Ziua Recunoștinței, o sărbătoare importantă în SUA, vine săptămâna viitoare și este în mod normal un moment care se sărbătorește prin reunirea familiilor. Oficialii publici imploră oamenii să nu-și părăsească gospodăriile.

Trump a salutat progresele recente în ceea ce privește evoluția vaccinurilor, dar altfel a rămas tăcut cu privire la noile focare masive din o mare parte din SUA. Cu toate acestea, el a scris pe Twitter despre evoluția pandemiei în Europa.

"Din păcate, țările europene sunt înfundate de virusul Chinei. Știrilor false nu-i place să raporteze acest lucru!" a scris pe Twitter.

Peste 246.000 de persoane din SUA ar fi murit din cauza Covid-19, potrivit Universității Johns Hopkins.

Dozele de vaccin probabil nu vor fi disponibile pe scară largă până în al doilea trimestru al anului 2021, chiar dacă oamenii de știință lucrează la viteze record.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22