Brexit, ziua referendumului: Argumentele celor doua tabere

Vlad Toma | 22.06.2016

Politicienii britanici au participat ieri la ultimele mitinguri inainte de referendumul pentru Brexit care are loc astazi. Principalele probleme discutate de cele doua tabere sunt migratia si efectele economice ale unei eventuale iesiri a Marii Britanii din UE.

Pe aceeași temă

 

David Cameron, Jeremy Corbyn si Tim Farron sunt cei mai importanti politicieni care au facut campanie pentru ramanerea Regatului in UE, in timp ce Boris Johnson, fostul primar al Londrei, si Nigel Farage au militat pentru iesirea Marii Britanii din UE, arata BBC.

 

Premierul David Cameron a declarat pentru BBC ca daca britanicii vor vota pentru iesirea Marii Britanii din UE vor lua o decizie ireversibila.

 

Cameron considera ca iesirea din UE va reprezenta o mare problema pentru Marea Britanie care va avea efecte nefaste asupra cresterii economice, a slujbelor si a afacerilor cetatenilor britanici, afectand viata generatiilor viitoare.

 

"Cred ca impreuna putem face fata mai bine amenintarii teorismului, a incalzirii globale, vom putea continua cresterea economica si vom putea semna tratate comerciale care sa duca la o crestere a sanselor pentru toti cetatenii" a spus premierul, precizand ca nu exista riscuri in privinta ramanerii in UE deoarece zona euro a inceput sa-si revina din punct de vedere economic asta urmand sa duca la o scadere a migratiei spre Marea Britanie, dupa aceasta perioada recenta care poate fi considerata "anormala".

 

Boris Johnson si cei care sustin iesirea Marii Britanii din UE considera ca doar votul pentru Brexit ar putea da Marii Britanii liberatea de care are nevoie pentru a-si descoperi propria cale. Acestia resping previziunile legate de consecintele economice nefaste pe care Brexitul ar urma sa le aiba.

 

"E timpul sa avem o altfel de relatie cu partenerii europeni. E timpul sa vorbim de democratie si sute de milioane de oameni din Europa sunt de acord cu noi. Trebuie sa ne rupem de o Europa nefunctionala, aflata in declin", a declarat Johnson, atragand atentia asupra marilor diferente care au aparut intre veniturile celor mai bogati britanici si cetatenii de rand.

 

Jeremy Corbyn le-a transmis votantilor sai ca iesirea Regatului Unit din UE va duce la o scadere a locurilor de munca si la o scadere a finantarii unor servicii publice vitale.

 

Sondajele ultimelor zile arata ca tabara celor care vor ca Marea Britanie sa ramana in UE are cateva procente in plus fata de cei care vor vota pentru Brexit.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22