Bruxelles: Summit UE-Turcia pe tema refugiatilor. Romania, reprezentata de premierul Cioloș

Vlad Toma | 07.03.2016

Premierul Dacian Cioloș efectuează în perioada 7-9 martie o vizită oficială la Bruxelles și la Haga, anunta Guvernul intr-un comunicat.

Pe aceeași temă

 

Vizita la Bruxelles începe astazi, cu participarea premierului la dejunul de lucru al șefilor de stat sau de guvern ai țărilor Uniunii Europene cu Turcia, precum și la reuniunea informală a membrilor Consiliului European.


Discuţiile liderilor Uniunii Europene cu Turcia vor avea la bază evaluarea Comisiei Europene publicată înaintea summit-ului cu privire la stadiul implementării Planului de Acțiune cu Turcia, precum şi rezultatul discuţiilor preliminare cu Turcia la cel mai înalt nivel al Uniunii Europene.

 

Obiectivul summit-ului este identificarea progreselor în implementarea Planului de acțiune și ameliorarea substanţială a situației din teren, în special din perspectiva reducerii fluxurilor migratorii şi a combaterii migrației ilegale, mai anunta Guvernul in comunicatul citat.


Reuniunea informală a Consiliului European vizează realizarea unui schimb de opinii asupra rezultatului discuţiilor cu Turcia, precum şi asupra evoluţiilor cu privire la celelalte aspecte ale gestionării migraţiei (evaluarea implementării concluziilor Comisiei Europene din februarie a.c.).


Marti, premierul Dacian Cioloș va avea o întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, prilej cu care vor fi trecute în revistă evoluțiile interne ale Uniunii Europene, cu accent pe situația economică, locuri de muncă, criza refugiaților, spațiul Schengen, relația Uniunea Europeană – Marea Britanie, Uniunea Energetică.

 

Vor avea loc discuții și pe dosarele externe ale Uniunii Europene, precum vecinătatea estică, Republica Moldova și Siria. Ciolos sa va intalni apoi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, prilej cu care vor fi dezbătute aspecte de securitate regională, prezența NATO în Estul Europei, regiunea Mării Negre, relația strategică UE-NATO. În seara zilei de 8 martie, premierul Dacian Cioloș va avea o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Belgia.


In 9 martie, prim-ministrul se va deplasa la Haga, unde va avea un dejun de lucru cu omologul olandez, Mark Rutte, precum și o întâlnire cu președinții celor două camere legislative ale Parlamentului olandez și cu membrii Comisiilor pentru afaceri europene. Obiectivul vizitei la Haga este consolidarea relațiilor bilaterale, cu accent pe dialogul economic și comercial și pe diversificarea cadrului de cooperare dintre cele două state. La finalul aceleiași zile, premierul Dacian Cioloș va avea o întâlnire cu comunitatea românilor din Olanda.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22