Cancelarul austriac cere incetarea negocierilor pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeana

Vlad Toma | 04.08.2016

Christian Kern, cancelarul austriac, a declarat ieri ca va initia o discutie cu liderii statelor UE pentru a incheia negocierile cu Turcia legate de aderarea la UE, din cauza problemelor democratice si economice ale acestei tari.

Pe aceeași temă

 

Mai multi lideri europeni au criticat actiunile presedintelui Erdogan, in urma loviturii de stat esuate care a avut loc in 15 iulie, anunta Reuters.

 

Cele mai multe critici au fost legate de discutiile despre reintroducerea pedepsei cu moartea in Turcia, oficialii europeni considerand ca aceasta ar bloca aderarea Turciei la UE.

 

Cancelarul austriac a declarat ca negocierile pentru aderarea Turciei la UE sunt o "fictiune diplomatica" precizand ca este momentul sa fie apasat butonul pentru resetarea intregii proceduri.

 

"Stim ca standardele democratice nu sunt suficiente pentru a justifica aderarea Turciei la UE… Problemele economice sunt cel putin la fel de importante deoarece economia Turciei este departe de media europeana", a spus cancelarul, citat de Reuters.

 

Kern a mai precizat ca Austria va incepe discutii oficiale pe aceasta tema si ca va propune un concept alternativ al acestei probleme.

 

***

 

Turcia a suspendat temporar Conventia Europeana a Drepturilor Omului in urma loviturii de stat esuate din 15 iulie.

 

Mai multi oficiali europeni au transmis, dupa 15 iulie, ca masurile anti-democratice luate in urma loviturii de stat vor ingreuna si mai mult acceptarea de catre UE a ridicarii vizelor in cazul Turciei.

 

Prin acordul semnat cu UE, Turcia s-a angajat ca va opri fluxul de migranti care inainteaza spre tarile Uniunii, urmand ca vizele pentru cetatenii turci sa fie ridicate din iulie 2016.

 

UE a refuzat insa ridicarea vizelor din cauza neindeplinirii de catre Turcia a anumitor conditii prealabile, cum ar fi pasapoartele biometrice si schimbarea mai multor legi ale securitatii considerate anti-democratice.

 

Mai multi oficiali europeni au declarat ca vizele pentru Turcia nu vor fi ridicate in acest an, din cauza arestarilor si a disponibilizarilor decise de autoritatile turce in urma puciului esuat.

 

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a declarat, intr-un interviu recent pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, ca acordul semnat cu UE in privinta refugiatilor va fi revocat daca autoritatile de la Bruxelles nu anunta clar o anumita data pentru ridicarea vizelor pentru cetatenii turci.

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22