Cancelarul Austriei:Cine primeşte fonduri din bugetul UE nu poate refuza cota de refugiati

Vlad Toma | 18.12.2015

Werner Faymann, cancelarul Austriei, a declarat recent ca ţările care nu vor să primească refugiaţi riscă să piardă fondurile pe care le primesc din bugetul Uniunii Europene.

Pe aceeași temă

 

"Solidaritatea nu este un drum cu un singur sens. Cine primeşte fonduri din bugetul Uniunii Europene nu poate pur şi simplu să refuze distribuirea proporţională a refugiaţilor. Cine refuză riscă să pună sub semnul întrebării întreaga schemă bugetară europeană, (...) fiind dificil de crezut că va putea beneficia în continuare de aceste fonduri", a spus Faymann Die Welt, conform Gandul.  

 

Cancelarul Austriei a criticat dur, acum cateva luni, ţările est-europene care erau impotriva cotelor privind distribuirea imigranţilor propuse de Comisia Europeană, cerând penalizarea acestora prin reducerea accesului la fonduri structurale europene. "Oponenţii sistemului cotelor privind imigranţii nu ar trebui să fie prea siguri de această poziţie".

 

Oricine se sustrage responsabilităţilor trebuie să fie penalizat financiar, "spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiază în principal statele est-europene membre UE", avertiza Faymann.

 

România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare pe bază de cote a 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. Polonia a votat în cele din urma in favoarea sistemului iar schema a fost aprobată.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22