Casa Albă: Biden și Zelensky s-au concentrat pe evoluția războiului în următoarele luni

L. G. | 20.02.2023

Discuțiile de la Kiev dintre Joe Biden și Volodimir Zelenski s-au axat în principal pe evoluțiile posibile ale războiului în următoarele luni, a declarat consilierul pentru securitate Jake Sullivan.

Pe aceeași temă

Discuțiile survin în ceea ce Sullivan a numit o „conjunctură critică” a războișui, în în contextul în care Rusia se pregătește pentru o ofensivă de primăvară și Ucraina speră să recupereze teritoriul ocupat în ultimele 12 luni, relatează CNN.

SUA au sperat să ajute Ucraina să-și consolideze câștigurile pe câmpul de luptă, trimițând transporturi constante de arme și muniții. Dar ceea ce urmează rămâne incert, deoarece trupele Rusiei par a se regrupa pentru viitoarea ofensivă.

În timp ce Biden a zburat de la Washington în Europa, el a inteționat să elaboreze strategii despre cum să profite la maximum de conversația sa cu Zelensky.

„Președintele s-a concentrat în sensul cum poate să profite la maximum de timpul petrecut la Kiev, despre care știa evident că e limitat”, a spus Sullivan. „Așa că s-a focusat pe modul în care urma să abordeze discuția cu președintele Zelenski, și în parte supra modului în care cei vor urmări evenimentele pe parcursul anului 2023 pentru a ajunge la o înțelegere comună pentru identificarea obiectivelor care trebuie îndeplinite.

În discuțiile lor, cei doi lideri „au petrecut timp discutând despre următoarele luni în ceea ce privește situația de pe câmpul de luptă și de ce capacități are nevoie Ucraina pentru a putea avea succes pe front”, a spus Sullivan.

„Au vorbit despre nevoile Ucrainei în ceea ce privește asigurarea energiei, refacerea infrastructurii, ajutorul umanitar și sprijinul economic. Și au mai vorbit și despre partea politică a acestor aspecte", a spus el.

Biden a fost „emotionat” în timpul vizitei surpriză surpriză în Ucraina, o călătorie pe care Sullivan a descris-o ca fiind „plină de așteptări reale ale unui moment atât de important”.

Sullivan a spus că Biden „a vrut să facă totul, în modul lui caracteristic, intrând în  detalii, pentru a cunoaște specificul fiecărui lucru și să se asigure că va profita la maximum de fiecare moment”.

Întrebat dacă Biden a trebuit să treacă peste anumite restricții impuse de echipa sa de securitate pentr a efectua această vizită la Kiev, , Sullivan a refuzat să intre în detalii despre aceste discuții, dar a spus că „președintele a procedat cu încrederea că echipa sa de securitate a fost capabilă să reducă riscul la un nivel gestionabil”.

Oficialii de la Casa Albă nu vor oferi detalii despre logistica deplasării președintelui Biden, spunând că mai multe detalii vor veni odată ce „vor primi undă verde de la personalul de securitate”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22