Catedrala Notre-Dame din Paris, devastată de incendiu. Structura de rezistență n-a fost afectată

Laurentiu Gheorghe | 16.04.2019

Simbolul Parisului, catedrala Notre-Dame, a fost distrus parțial de un incendiu devastator care a mistuit acoperișul, și a provocat prăbușirea turnului „săgetă” însă structura de rezistență a fost salvată.

Pe aceeași temă

Deși încă nu a fost efectuată încă o evaluare a pagubelor produse de violentul incendiu, aparent, în ciuda distrugerii aproape integrale a structurilor și a acoperișului construite din lemn, interiorul catedralei a fost cruțat de flăcări în mod miraculos, scrie Reuters. De asemenea structura de rezistență a edificiului nu a fost afectată de incendiul care a plecat de la acoperiș.

Mai mult, dintre prețioasele vitralii, doar unul, care se afla în renovare a fost distrus. Cele 16 statui care decorau catedrala fuseseră demontate de acum 4 zile pentru lucrări de reparații. Din foc au fost salvate relicve importante precum Coroana de Spini a Mântuitorului și Tunica Sf.Ludovic dar și multe alte obiecte prețioase de cult.

Interiorul catedralei după stingerea focului:

inchide

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a fost și el prezent la fața locului. "Vom reconstrui Notre-Dame", a spus el. "Ce a fost mai rău a fost evitat, chiar dacă bătălia nu este încă pe deplin câștigată", a declarat președintele, imediat după stingerea incendiului, spunând că "orele următoare vor fi dificile". ”Vreau să am un cuvânt de speranță. Această speranță este mândria pe care trebuie să o avem, a tuturor celor care s-au luptat pentru ca lucrul cel mai rău să nu se întâmple”, a mai spus președintele francez.

Imagini din timpul devastatorului incendiu

FireFireFireFire

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22