Pe aceeași temă
Informația este publicată de agenția Reuters, care citează sub anonimat un diplomat NATO de rang înalt, care prognozează că atacul ar urma să aibă loc în următoarele două săptămâni.
Flota militară rusă a trecut miercuri de-a lungul coastelor norvegiene pe lângă orașul Bergen, a anunțat diplomatul, în vreme ce presa rusă a scris că traseul cuprinde Canalul Mânecii, iar prin Gibraltar este asigurată intrarea în Marea Mediterană, ținta finală fiind țărmul sirian.
''Rusia își mută întreaga flotă din Marea Nordului și cea mai mare parte din flota pe care o are în Marea Baltică. Este cea mai mare mobilizare de forțe de luptă de suprafață de la finalul Războiului Rece”, a declarat diplomatul NATO.
''Acestea nu sunt exerciţii. Vom vedea în următoarele două săptămâni escaladând atacurile aeriene asupra Alepului, ca parte a strategiei pe care care a adoptat-o Rusia, de a declara victoria în zonă'', a mai arătat sursa citată.
Pe de altă parte, în aceste zile presa norvegiană a pubicat imagini cu navele de război rusești și citează serviciul norvegian de informații militare care spune că forțele militare mobilizate de Rusia vor avea un rol în bătălia decisivă asupra Alepului.
Vedetele flotei mobilizate sunt Amiralul Kuznețov, singurul portavion al armatei ruse, care face deplasarea spre Alep alături de crucișătorul Petru cel Mare, nava de război cu propulsie nucleară care datează din epoca sovietică.
Rusia, care îl susține pe președintele sirian Bashar al-Assad printr-o campanie aeriană care atacă rebelii comasați în partea estică a Alepului, a anunțat că atacul pe care îl pregătește are ca ținte militanții Statului Islamic din Siria.
Diplomatul NATO este de părere că strategia rușilor este de a-i anihila pe cei 8.000 de rebeli din Alep, singurul mare oraș sirian aflat în mâinile opoziției . Însă, o campanie puternică în partea de est a Alepului, unde 275.000 de oameni au rămas blocați, ar putea deprecia și mai tare relațiile Moscovei cu Occidentul pe fondul riscului ca în timpul asaltului să fie uciși civili nevinovați.
Oficiali ai NATO susțin că atacurile aeriene ale Rusiei fac parte din strategia Kremlinului de a-l proteja pe Assad și portul sirian în Tartus, de unde forțele navale rusești au acces mult mai ușor în Marea Neagră, pe care rușii vor s-o controleze după ce au anexat Peninsula Crimeea.
Comentarii 1
Mateiu Sandu Valentin - 10-20-2016
Va rog sa traduceti exact ceea ce este scris in presa straina. De asemenea, va rog sa va insusiti notiunile de baza in domeiu inainte sa scrieti. Informatia este larg raspandita, de la tabloide (the Sun da o imagine clara a "gruparii navale") pana la agentii de presa importante (Reuters). De asemenea, in presa norvegiana a aparut un articol larg (si corect, fiind scris de o persoana competenta) in care apare si interviul cu seful Serviciului de Informatii Militare norvegiene care prezinta problema pe larg, inclusiv interpretarile la nivel strategic si politica de aparare (care cred ca reprezinta domeniul de interes al revistei dumneavoastra). Daca la capitolul traducere si surse ati fost corect, la capitolul interpretare aveti probleme care arata ca nici pe departe nu aveti legatura cu domeniul pe care il abordati: - nu exista sintagma "nava purtatoare de bombardiere" ci portavioane care au la bord avioane de vanatoare si vanatoare-bombardament (in cazul nostru, SU 33 si MIG 29, dar si, daca citeati Jane's, elicoptere de atac si elicoptere antisubmarin). In plus, Peotr Veliki are la bord sisteme de aparare antiaeriana S 300 (da, este un S 300 pe mare care are misiunea de a apara gruparea, dar si de a amplifica capacitatea antiaeriana a sistemului de aparare integrat pus la punct de Rusia in Siria: un S 300 si un S 400); - "flota militara rusa a trecut...." nu are sens. Flota de Nord are mult mai multe nave decat cele din acest grup dislocat temporar in Mediterana. Trebuia sa folositi expresia "gruparea navala rusa". A trecut vreme in care intreaga flota a unei tari pleca pentru batalia decisiva; - nu ar fi stricat sa mentionati si alte nave din grupare (sunt opt, iar cu cele doua corvete care vin din Mediterana s-ar face ...10) si ce pot face acestea. In acest fel, articolul ar fi informat cu adevarat publicul doritor sa afle informatii din domeniul militar si politico-militar. Pentru inceput, consultati Winkipedia, iar mai apoi, daca va pasioneaza domeniul, mai discutam. Trebuie sa munciti cu adevarat ca sa aveti curajul sa scrieti mai departe. Stiu ca in tara noastra avem mii de impostori in toate domeniile, inclusiv cel mlitar, iar nivelul a atins lamentabilul. Dar sper ca revista 22 nu se inscrie in curentul acesta. Este pacat ca intr-o revista ca 22 sa apara chiar si asemenea mici erori care dezvaluie faptul ca sunteti complet strain de domeniu. Cu respect, MSV
Răspunde