China cere SUA şi Coreei de Nord să “dea dovadă de prudenţă” într-o "situaţie tensionată”

I.g. | 11.08.2017

China le-a cerut vineri Statelor Unite şi Coreei de Nord să “dea dovadă de prudenţă” şi să “acţioneze mai activ” pentru dezamorsarea “unei situaţii tensionate”, după o nouă escaladare a discului la Washington şi la Phenian, relatează AFP.

Pe aceeași temă

 

„Le cerem tuturor părţilor să dea dovadă de prudenţă în declaraţiile şi în acţiunile lor şi să acţioneze mai mult pentru liniştirea tensiunilor”, a declarat Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, într-un comunicat. Părţile ar trebui să se străduiască să “consolideze încrederea reciprocă, în loc să recurgă la reţete vechi constând în înlănţuirea demonstraţiilor de forţă”, a spus diplomatul.

 

Acuzat de regimul de la Phenian că “ şi-a pierdut raţiunea”, preşedintele american a apărat formularea sa precedentă controversată, prin care a ameninţat Coreea de Nord cu “foc şi furie”. El a atras atenţia că poate declaraţia sa iniţială “nu a fost suficient de dură”. China, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a aprobat sâmbătă o a şaptea rundă de sancţiuni economice internaţionale vizând Coreea de Nord, în replică la noi tiruri de rachete balistice intercontinentale ale regimului comunist.

 

Însă, în acelaşi timp, Beijingul, principalul aliat al lui Kim Jong-un, pledează pentru o rezolvare “prin dialog” a dosarului nord-coreean, trimiţând pe rând diplomaţi la Washington şi la Phenian.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22