CJUE: Ungaria, Polonia și Cehia au încălcat legile UE privind primirea de migranți

Redactia | 03.04.2020

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit, joi, că Polonia, Ungaria și Cehia au încălcat legile UE în timpul crizei refugiaților, transmite Der Spiegel.

Pe aceeași temă

Este vorba de încălcarea a două decizii adoptate de statele UE în 2015, potrivit cărora 160.000 de migranți trebuiau relocați pe teritoriul UE pentru a degreva țări ca Grecia și Italia, asaltate de migranți, transmite Der Spiegel preluată de G4Media.ro.

Totuși, Ungaria, Polonia și Cehia au refuzat în mod constant să implementeze decizia, deși Curtea Europeană de Justiție a confirmat legalitatea ei.

Potrivit datelor furnizate de Comisie, Polonia și Ungaria nu au acceptat nici un azilant în urma deciziilor din 2015, doar Republica Cehă a primit 12.

Comisia Europeană, care monitorizează respectarea legislației europene, a dat în judecată cele trei state.

Potrivit deciziei Curții, cele trei țări nu pot invoca faptul că asigurarea ordinii publice și a protecției interne este responsabilitatea lor. Prin urmare, nu pot susține că mecanismul de relocare nu funcționează în cazul lor.

Der Spiegel amintește că UE a fost confruntată cu probleme pe tema politicii de azi de ani de zile. Țări ca Grecia, Italia sau Spania au cerut reformarea așa numitor reguli de la Dublin. Potrivit acestora, statele în care ajung prima dată persoanele care caută azil sunt responsabile pentru procesarea cererilor. Țări ca Ungaria, Polonia și Austria au refuzat categoric să accepte refugiați. După Paști, Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen intenționează să prezinte un nou pact pe migrație.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene nu a anunțat și sancțiuni în decizia pronunțată joi.

Pentru a face asta, Comisia Europeană trebuie să apeleze din nou la Curte și să ceară aplicarea unor sancțiuni financiare.

Abia apoi curtea va stabili sumele cu care vor fi sancționate cele trei țări. Se vor lua în calcul durata și severitatea încălcării legilor UE, dar și capacitatea economică a țării respective.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22