Comisia Europeana: Ungaria are dreptul sa-si protejeze granitele cum crede de cuviinta

Tudor Despina | 18.09.2015

Comisia Europeana si-a exprimat un punct de vedere, vineri, in privinta intentiei Ungariei de a ridica garduri la granite, in contextul fluxului de migranti. Desi nu sprijina ideea, Bruxellesul a reafirmat faptul ca este dreptul Budapestei de a decide cum isi protejeaza frontiera cu Croatia.

Pe aceeași temă

 

Ungaria nu ne-a notificat nimic, dar nici nu trebuie să o facă pentru că este frontiera externă și are dreptul să o controleze cum crede de cuviință”, a spus vineri o purtatoare de cuvant a Comisiei, transmite Digi24.

 

Natasha Bertaud a tinut insa sa sublinieze ca in opunia Executivului comunitar, gardurile “nu reprezinta o solutie durabila, intrucat ele nu fac decat sa devieze fluxurile (de refugiati) catre alte zone”.

 

Adica exact ceea ce se intampla acum in Croatia, tara puternic vizata de numarul mare de migranti care au fost respinsi de gardurile ridicate de unguri.

 

Ungurii se pun la adapost de migranti in spatele gardurilor

 

Viktor Orban a declarat ca Ungaria va construi un gard metalic la frontiera cu Croaţia, in contextul crizei refugiatilor. Ungaria a construit deja un gard la granita cu Serbia si intentioneaza sa construiasca unul si la granita cu Romania.

 

"Vom construi gard metalic pe unele segmente ale frontierei cu Croaţia", a spus Viktor Orban.

 

Întrebat cam cât timp vor dura lucrările, Viktor Orban a răspuns că "Ungaria are experienţă". "Oricum, puterea reală nu constă într-un gard", a subliniat Orban, referindu-se la noile măsuri legislative mai dure luate de Ungaria împotriva imigranţilor.

 

Croatii, in stare de alerta

 

Ministerul croat de Interne de la Zagreb a transmis ca tara sa va inchide 7 dintre cele 8 puncte de trecere a frontierei cu Serbia, dupa patrunderea unui numar mare de refugiati din tara vecina. Presedintele Croatiei a cerut armatei sa fie pregatita pentru a pazi granitele tari, in caz ca va fi nevoie.

 

Ranko Ostojic, ministrul croat de interne, a declarat ca daca aceasta criza a migratiei continua “este doar o problema de timp” pana ce tara isi va inchide tot traficul de la frontiera.

 

Armata croata a fost pusa in stare de alerta, dupa haosul de joi de la frontiera cu Serbia, pe unde mii de solicitanti de azil au intrat in tara

 

Mai mult, Budapesta a provocat un scandal diplomatic cu Bucurestiul, dupa ce a anuntat ca intentioneaza sa ridice un gard si la frontiera cu Romania.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22