Copiii răpiți de islamiști sunt obligați să lupte până mor

Silvia Simion | 27.01.2016

Sute de copii rapiti de jihadistii de la Statul Islamic sunt obligați sa lupte pana la moarte. Ei sunt copiii-soldati de pe campurile de lupta ale Siriei, chiar daca multi nu au implinit nici macar 8 ani.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Cateva sute" de cazuri de copii recrutati au fost confirmate in anii 2014 si 2015, insa vorbim doar despre "varful aisbergului", potrivit reprezentantilor UNICEF, citati de The Mirror, anunta ziare.com.

 

 

Multi dintre copii sunt rapiti si obligati sa lupte impotriva vointei familiei lor. Tendinta de a folosi copii pe front a crescut dramatic in ultimii doi ani ai conflictului.

 

Inainte, copiii-soldati din Siria aveau peste 16 ani, insa recrutii au varste din ce in ce mai mici, iar acum majoritatea are sub 15 ani.

 

"Tot mai multi copii sunt ucisi pe campul de lupta. Este una dintre cele mai grave tendinte pe care le-am vazut. Iar numerele reprezinta doar varful aisbergului. In trecut, existau copii in cadrul fortelor armate ale Siriei, insa erau mai mari, peste 16 ani, de obicei baieti si ori ei insisi, ori parintii isi dadeau consimtamantul. Si de obicei nu erau pe front.

 

Acum vedem o tendinta foarte diferita. Majoritatea are peste 15 ani. Sunt combatanti, obligati sa aiba activitati militare sau paramilitare, fara sa-si dea consimtamantul. Deseori sunt rapiti", a explicat Peter Salama, directorul regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

 

UNICEF a prezentat datele alarmante odata cu lansarea campaniei pentru strangerea a 2,8 miliarde de dolari, bani care sa ajute 43 de milioane de copii afectati de crize umanitare in intreaga lume.

 

Suma de care e nevoie pentru a ajuta 43 de milioane de copii afectati de crize umanitare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22