Coreea de Nord a testat cu succes „o nouă armă”. Testul a fost supravegheat de Kim Jong Un

Laurentiu Gheorghe | 17.08.2019

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a supravegheat testarea a unei noi arme vineri dimineață, a anunțat agenția de presă oficială, KCNA.

Pe aceeași temă

Coreea de Nord a lansat vineri cel puțin două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, a comunicat Ministerul Apărării din Coreea de Sud. Este cel șaselea tir cu rachete începând din luna iulie, ceea ce îngreunează eforturile pentru reînceperea discuțiilor privind dezarmarea nucleară dintre SUA și Coreea de Nord.

Stephen Biegun, trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord, va merge săptămâna viitoare în Coreea de Sud și Japonia pentru a coordona eforturile pentru reluarea discuțiilor privind denuclearizare Peninsulei Coreene, a anunțat vineri Departamentul de Stat.

Anunțul privind vizitele lui Biegun vine după ce președintele Donald Trump a spus săptămâna trecută că Kim Jong Un i-a transmis că este pregătit să reia negocierile pentru eliminarea arsenalului nuclear și că va înceta testele de rachete la sfârșitul lunii august odată cu finalizarea exercițiilor militare comune SUA-Coreea de Sud.

Coreea de Nord a protestat împotriva exercițiilor comune militare SUA-Coreea de Nord care au început săptămâna trecută, pe care le-a numit drept o incitare la război.

Un oficial al Ministerul Apărării din seul a declarat vineri că este foarte posibil ca rachetele lansate în Nord aă fie de același tip cu cele trase în 10 august, pe care Phenianul le-a denumit de asemenea „o nouă armă”.

Săptămâna trecută, Trump a minimalizat recentele teste cu rachete ale Coreei de Nord, afirmând că nu încalcă angajamentul lui Kim Jong Un de a renunţa la testele nucleare şi balistice cu rază lungă de acţiune. Trump a mai spus că tocmai a primit o „scrisoare foarte frumoasă” de la liderul nord-coreean, precizând că s-ar putea întâlni din nou cu el.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22