Coreea de Nord executa doi oficiali cu o arma de aparare anti-aeriana

Vlad Toma | 30.08.2016

Coreea de Nord a executat doi oficiali, la inceputul lunii august, pentru ca nu ar fi ascultat ordinele date de Kim Jong Un, anunta un ziar din Coreea de Sud, citat de presa occidentala.

Pe aceeași temă

 

Epurarile declansate la nivelul conducerii Coreei de Nord fac parte din strategia de consolidare a puterii actualului lider, care a preluat puterea in 2011, anunta Reuters.

 

Conform surselor sud-coreene, cei doi oficiali execuati sunt Hwang Min, fost ministru al Agriculturii si Ri Yong Jin, un oficial al ministerului educatiei. Ei ar fi fost executati cu o arma anti-aeriana, la o academia militara din Phenian.

 

Hwang ar fi fost executat pentru ca politicile sale in materie de agricultura ar fi fost vazute ca o provocare la adresa lui Kim Jong Un. Ri a fost surprins in timp ce dezaproba spusele liderului nord-coreean si a fost anchetat pentru coruptie si lipsa de respect pentru conducator.

 

Informatiile nu au fost insa confirmate din surse independente, iar ministru sud-coreean care se ocupa cu problemele legate de Coreea de Nord nu a transmis niciun mesaj pe aceasta tema. 

 

Raportarea acestor executii vine la scurt timp dupa ce Coreea de Sud a anuntat ca adjunctul ambasadorului Coreei de Nord la Londra a fugit in Coreea de Sud, impreuna cu familia sa, dand o lovitura dura conducerii de la Phenian.

 

Coreea de Nord nu anunta public executiile care au loc desi presa de stat a confirmat executia unchiului lui Kim si a celui considerat al doilea cel mai puternic om in stat, Jang Song Thaek, in 2012, pentru factionalism si crime economice.

 

Hyun Yong Chol, fost ministru al Apararii, ar fi fost de asemenea executat, anul trecut, pentru tradare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22