Criza imigrantilor: Austria ameninta ca da in judecata Ungaria

Vlad Toma | 07.09.2016

Ministrul de Interne al Austriei a amenintat recent ca va da in judecata Ungaria daca aceasta tara refuza sa ia inapoi migrantii care au trecut pe teritoriul austriac.

Pe aceeași temă

 

Declaratiile vin in contextul campaniei pentru alegerile prezidentiale din Austria, alegerile urmand sa fie repetate in aceasta toamna, dupa ce Curtea Constitutionala a invalidat rezultatul alegerilor desfasurate acum cateva luni.

 

Guvernul austriac, sub presiunea Partidului Libertatii - extrema dreapta –, a acuzat in mod repetat Ungaria ca lasa migrantii sa treaca pe teritoriul sau, nerespectand regulile UE care arata ca migrantii care cauta azil trebuie sa ramana in prima tara prin care au intrat in UE, anunta Reuters.

 

Ungaria pregateste de asemenea in aceste zile un referendum pentru a vedea daca cetatenii sai accepta cotele de refugiati decise de UE. Guvernul maghiar a acuzat de asemenea faptul ca multi migranti ajung pe teritoriul sau din Grecia si Italia.

 

"Acele state sau grupuri de state care incalca in permanenta legea, trebuie sa se astepte la consecinte legale", a declarat Wolfgang Sobotka, ministrul de Interne austriac.

 

Ministrul a spus ca Ungaria trebuie data in judecata: "In acest caz, trebuie sa apelam la justitie. Austria trebuie sa se asigure ca Uniunea Europeana functioneaza pe baza legilor in vigoare,” a spus Sobotka, fara sa precizeze ce tip de actiune legala are in vedere.

 

Un oficial al Guvernului maghiar a respins acuzatiile ministrului austriac aratand ca multi migranti ar fi intrat in UE prin alte tari, nu prin Ungaria.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22