Pe aceeași temă
Daca pana acum, critici in contextul fluxului masiv de migranti veneau din partea Uniunii Crestin-Sociale (CSU), filiala din Bavaria a Uniunii Crestin-Democrate (CDU) – alianta de guvernare condusa de Merkel –, acum deciziile cancelarului sunt puse sub semnul intrebarii chiar de la centru.
Intr-o scrisoare transmisa catre Berlin, un grup de 34 de reprezentanti ai CDU contesta politica “frontierelor deschise” sustinuta de Executivul Angelei Merkel. Asta pe fondul izbucnirii de violente in taberele aglomerate de venirea in mod constant a migrantilor, potrivit EFE, citata de Agerpres.
“Practica acestei politici a frontierelor deschise nu este conforma legislatiei europene, nici celei germane, si nu se incadreaza nici in programul CDU”, se arata in scrisoarea transmisa Guvernului de la Berlin si reprodusa partial in saptamanalul Der Spiegel.
Intins pe trei pagini, documentul arata ca “un mare numar de membri si simpatizanti ai partidului nu se simt reprezentati de actuala linie a CDU”.
Aceasta scrisoare este considerata a fi prima manifestare deschisa a nemultumirilor in interiorul principalului partid din Germania, in ce priveste politica cancelarului in criza refugiatilor.
Bucurestiul ajuta Serbia
In tot acest timp, criza migrantilor determina autoritatile romane sa ia masuri si in vecinatate. Astfel, Guvernul a decis sa acorde un sprijin umanitar Serbiei, tara puternic afectata de fluxul de refugiati.
Ajutorul oferit de Bucuresti se ridica la un milion de lei si vine in urma cererii de asistenta formulate de autoritatile sarbe catre Comisia Europeana.
Potrivit unui comunicat al Palatului Victoria, “ajutorul umanitar (…) consta in (…) cate 500 de paturi pliante si saltele; cate 1.000 de paturi si fete de perna; 2.000 de cearsafuri; 2.500 de saci de dormit”, toate acestea urmand a fi asigurate din bugetul Ministerului de Interne si transmise catre Ministerul Afacerilor Externe.