Pe aceeași temă
Soluțiile găsite de cele două părți sunt patrularea frontierei turcești cu Grecia și ridicarea de noi tabere, transmite o publicație germană care citează surse de la Bruxelles și din guvernul de la Berlin.
Publicația Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citată de Hotnews, scrie că, potrivit planului, Turcia va fi obligată să protejeze mai bine granițele pe care mulți migranți le-au trecut în periculoasa lor călătorie spre Uniunea Europeană.
Conform sursei citate, paza de coastă din Turcia și cea din Grecia vor colabora pentru a patrula estul Mării Egee, iar refugiații vor fi trimiși înapoi în Turcia. Acestea vor fi coordonate de Frontex, agenția de control la frontiera UE.
De asemenea, în Turcia vor fi stabilite șase noi tabere pentru refugiați. Acestea vor putea găzdui până la două milioane de persoane și vor fi finantațe parțial de Uniunea Europeană.
Revizuire în creștere a numărului de noi refugiați
Natiunile Unite au revizuit in crestere previziunile pentru numarul de migranti care ar urma sa ajunga in Europa.
Daca cifrele initiale indicau un aflux de aproximativ 850.000 de refugiati care ar urma sa ajunga in Europa traversand Mediterana, acum previziunile arata o crestere semnificativa. Pana la 1,4 milioane de oameni ar urma sa intre in Europa in perioada ianuarie 2015-decembrie 2016, arata Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati, citat de Reuters, transmite Agerpres.
Iar de la Berlin, autoritatile atrag atentia ca valurile masive de migranti pun la incercare sistemul de azil al tarii.
“Sistemul existent de azil nu este pregătit să facă față unui număr atât de mare (de refugiați)”, a spus ministrul de Interne de Maiziere in parlamentul german.
Potrivit oficialului neamt, criza refugiatilor cu care se confrunta Europa este “o provocare enorma”.
“Vom avea nevoie de curaj, răbdare și perseverență”, a continuat de Maiziere, in contextul intensificarii tensiunilor politice in Germania, pe tema refugiatilor.
Din landul Bavaria, ministrul de Interne regional, Joachim Herrmann, a atras atentia ca numarul solicitarilor de azil in Septembrie este mai mare decat cel inregistrat pe tot parcursul anului 2014.
Undeva in jurul cifrei de 522.000 se situeaza numarul imigrantilor ajunsi in 2015 in Europa, arata ultimele date ale Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM). Marea majoritate a acestora provin din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan si numeroase state africane.