Criza refugiatilor: UE va ajuta țările din Balcani și vecinii Siriei

Paul Cristescu | 09.10.2015

Federica Mogherini, șefa diplomației europene, a declarat ieri ca UE va ajuta țările din Balcani și vecinii Siriei, Turcia, Libanul și Iordania, pentru a face fata fluxului mare de refugiati.

Pe aceeași temă

 

"Trebuie să ne unim forțele pentru a înfrunta această problemă care va continua să fie foarte dificilă", a declarat Mogherini în deschiderea unei conferințe UE, conform Agerpres.


Federica Mogherini a lansat un apel pentru a găsi "răspunsuri comune, soluții comune la o provocare comună. Nu este numai o criză europeană, dar și regională, globală". 
 

Potrivit declarației comune a conferinței, obținută de France Presse, UE promite să deblocheze mai multe ajutoare, însă solicită, de asemenea, deschiderea unor noi tabere de înregistrare, "o gestionare eficientă a frontierelor" și "să se lupte contra crimei organizate în traficul de migranți și de ființe umane". 

 

CITITI SI: Juncker: In Africa sunt 8,5 milioane de refugiati, care ar putea incerca sa ajunga in UE

 

De la începutul anului, 428.000 de persoane au ajuns în Europa plecand de pe coastele Turciei, pentru a ajunge din insulele grecești pe continent și apoi spre nordul Europei traversând Balcanii.
 

În afară de țările învecinate cu Siria, la Luxemburg mai sunt reprezentate Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Kosovo, precum și agenții internaționale. 
 

Țările din Balcanii de Vest "sunt victime, trebuie să le ajutăm, în special Macedonia și Serbia. Le-am dat deja bani pentru a-i ajuta pe refugiați cu tabere, adăposturi, dar și în domeniul sănătății sau introducerea unui sistem de înregistrare", a spus comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn. 


"Vom continua, poate, și reinstalând" refugiați în UE, a adăugat comisarul. 
 

Acest lucru este cerut de unele țări de tranzit, ca Serbia, și de vecinii Siriei unde se află peste patru milioane de refugiați. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22