Pe aceeași temă
”Măsuri severe au fost implementate miercuri la aeroportul din Bruxelles, iar organele responsabile au primit informaţii despre o ameninţare, care este luată în serios”, a declarat purtătorul de cuvânt al procuraturii federale belgiene, Eric van der Sypt, conform News.ro
Mai multe zboruri au fost deviate spre alte aeroporturi. Printre acestea se numără un avion al companiei Air Marocco, care a aterizat pe aeroportul francez din Toulouse.
Un reprezentant al poliţiei aeroportuare a precizat însă că nu există nicio alertă de securitate la aeroportul Zaventem. Însă Crucea Roşie a ridicat la ora locală 20.15 (21.15 ora României) planul de catastrofă.
Cele două aeronave au decolat cu câteva ore în urmă din Oslo şi, respectiv, Stockholm. Însă, avioanele au aterizat în siguranţă, după declanşarea alertei.
Un jurnalist belgian, care era la bordul avionului norvegian vizat de alertă cu bombă, a susţinut că avionul a reuşit să aterizeze în siguranţă pe aeroportul din Bruxelles.
Se pare că pilotul norvegian al zborului companiei SAP a anunţat alerta cu 20 de minute înainte de aterizare, iar pasagerii au fost evacuaţi după aterizare.
Doi jihadişti ai Statului Islamic s-au detonat la 22 martie în terminalul de plecări ai aeroportului Zaventem din Bruxelles. Atentatul, soldat cu moartea a 32 de persoane şi rănirea câtorva sute, a determinat implementarea unor măsuri de securitate suplimentare.