Crucea Roşie a declanşat planul de catastrofă pe aeroportul din Bruxelles

E.b. | 10.08.2016

Două aeronave au fost vizate miercuri seara de o alertă cu bombă, însă au aterizat în siguranţă pe aeroportul Zaventem din Bruxelle. Procuratura generală din Belgia a deschis o anchetă cu privire la alerta de securitate, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

   
 
”Măsuri severe au fost implementate miercuri la aeroportul din Bruxelles, iar organele responsabile au primit informaţii despre o ameninţare, care este luată în serios”, a declarat purtătorul de cuvânt al procuraturii federale belgiene, Eric van der Sypt, conform News.ro


Mai multe zboruri au fost deviate spre alte aeroporturi. Printre acestea se numără un avion al companiei Air Marocco, care a aterizat pe aeroportul francez din Toulouse.


Un reprezentant al poliţiei aeroportuare a precizat  însă că nu există nicio alertă de securitate la aeroportul Zaventem. Însă Crucea Roşie a ridicat la ora locală 20.15 (21.15 ora României) planul de catastrofă.


Cele două aeronave au decolat cu câteva ore în urmă din Oslo şi, respectiv, Stockholm. Însă, avioanele au aterizat în siguranţă, după declanşarea alertei.


Un jurnalist belgian, care era la bordul avionului norvegian vizat de alertă cu bombă, a susţinut că avionul a reuşit să aterizeze în siguranţă pe aeroportul din Bruxelles.


Se pare că pilotul norvegian al zborului companiei SAP a anunţat alerta cu 20 de minute înainte de aterizare,  iar pasagerii au fost evacuaţi după aterizare.

 

Doi jihadişti ai Statului Islamic s-au detonat la 22 martie în terminalul de plecări ai aeroportului Zaventem din Bruxelles. Atentatul, soldat cu moartea a 32 de persoane şi rănirea câtorva sute, a determinat implementarea unor măsuri de securitate suplimentare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22