Dezbaterea Trump-Biden, cu microfoane tăiate și cu acuzații reciproce de subordonare față de chinezi

Redactia | 23.10.2020

Ultima confruntare televizată dintre Donald Trump și Joe Biden a avut loc cu microfoanele întrerupte după 2 minute în care și-au expus răspunsul la o întrebare.

Pe aceeași temă

Decizia a fost luată pentru a evita circul de la prima confruntare calificată unanim de opinia publică și de către analiști drept cea mai dezastruoasă din istoria dezbaterilor prezidențiale.

Confruntarea de joi seară a avut loc cu 12 zile înainte de ziua alegerilor.

Donald Trump s-a străduit să nu mai fie la fel de agresiv cu rivalul său, dar a fost mai ofensiv decât candidatul democrat, pe care a încercat să îl atace pe subiectul suspiciunilor de corupție care planează asupra fiului său, Hunter Biden, în legătură cu o afacere din Ucraina.

Biden a fost mai defensiv decât la precedenta dezbatere, dar a încercat să puncteze și el pe tema corupției de la Casa Albă și a lipsei de caracter de care este acuzat actualul președinte.

Coronavirus, taxe neplătite și interese personale în China

Dezbaterea a început cu întrebări despre criza coronavirus care a lovit foarte dur Statele Unite, relatează Digi 24.

Donald Trump a ținut să repete faptul că după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a stat puțin timp în spital și acum este imun. „Sunt imun, nu știu dacă pentru patru luni sau pentru toată viața, dar sunt imun. O să treacă, se duce (pandemia)”

Biden l-a atacat pe Trump pe subiectul taxelor pe care nu le-a plătit în SUA (suma totală depășind puțin 700 de dolari), dar pe care le plătește în China în schimb - 180 000 de dolari.

Biden: China contruiește un drum nou către un resort de golf pe care îl ai. Rusia te plătește, China te plătește, care este treaba cu asta?

Trump: Eu nu fac bani în Rusia, tu faci. Eu nu fac bani în Rusia, tu faci. Ai luat 3 milioane din Rusia, ești marele șef.

Un alt schimb de acuzații a fost pe tema relației cu Kim Jong Un. Donald Trump a spus că, la preluarea mandatului, a avut o discuție de pe peste o oră cu fostul președinte Barack Obama, care i-a spus că cea mai mare problemă a SUA este relația cu Coreea de Nord.

„Va fi război, mi-a spus. Așa mi-a spus. Mi-au lăsat un dezastru. Situația cu Coreea de Nord era un dezastru. Problema era că lui Kim Jong Un nu îi plăcea de Obama. Acum nu avem război cu Coreea de Nord”, a spus Trump.

Biden l-a acuzat pentru relația cu liderul nord coreean, pe care l-a numit „un bandit”.

Trump: Am candidat din cauza ta și a lui Obama. Dacă că făceați treaba, nu candidam. Am candidat din cauza voastră!

Biden: Caracterele noastre sunt pe buletinele de vot. Știți ca eu am reputație de om de onoare și că nu mint. Îl știți și pe el.

Trump: Ești un politician corupt!

Biden: Oh, Doamne!

Trump: Numai vorba e de tine, Joe! Tot spui voi face asta, voi face ailaltă. De ce nu ai făcut cât erai vicepreședintele lui Obama? Numai vorba e de tine!

Biden: Pentru că am avut un Congres republican.

Rasismul actualului președinte a fost un alt subiect atacat în cadrul dezbaterii. Trump a ținut să precizeze că este „cea mai puțin rasistă persoană din încăpere”.

„Nimeni nu a făcut mai mult pentru persoanele de culoare decât am făcut eu, nici chiar Abraham Lincoln”, a spus el.

”Acest Abraham Lincoln (referire la Trump - n.n.) este unul dintre cei mai rasiști președinți din istoria noastră modernă. Alimentează fiecare focar de rasism”, a replicat Biden.

Ultimul cuvânt al confruntării l-a avut Joe Biden, care a subliniat că alegerile din 3 noiembrie sunt despre caracter, punând în antiteză reputația sa de om de onoare și care nu minte cu celebra pasiune a lui Trump pentru declarațiile neconforme cu realitatea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22