Pe aceeași temă
Trump arătă că cele două state pot conlucra pe probleme precum încetarea focului în Siria, transmite Reuters, preluată de Agerpres.
"Cred că ne înțelegem foarte, foarte bine. Suntem o putere nucleară extrem de puternică, la fel și ei. Ar fi fără sens să nu avem o relație de acest gen", a spus Trump, într-un interviu pentru Christian Broadcasting Network.
Liderul american a lansat și o înțepătură la fosta sa rivală democrată din campanie, Hillary Clinton, spunând că Putin ar fi fost mult mai fericit cu aceasta în funcția de președinte deoarece ea ar nu fi alocat cheltuielilor militare ale SUA atât cât intenționează el să o facă.
Pe de altă parte, într-un interviu pentru Reuters, Trump a relatat că l-a întrebat direct pe președintele rus, Vladimir Putin, dacă a fost implicat în ceea ce serviciile de informații americane spun că a fost amestecul Rusiei în campania prezidențială, iar omologul de la Moscova a insistat că nu.
Trump a adăugat că primele 20 sau 25 de minute ale întâlnirii sale de peste două ore cu Putin, de vineri, din Germania, le-a alocat subiectului presupusei ingerințe ruse în alegerile americane.
"Am spus, ai făcut-o? Iar el a spus nu, nu am făcut-o. Absolut nu. Apoi l-am întrebat pentru a doua oară într-un mod total diferit. El a spus absolut nu", a arătat Trump.
În același interviu, liderul de la Casa Albă a reiterat că nu a știut până în urmă cu câteva zile de întâlnirea fiului său cel mare, Donald Trump Jr., cu avocata rusă Natalia Veselnițkaia, pe 9 iunie 2016, la Trump Tower, după ce un intermediar i-a spus acestuia că Veselnițkaia ar putea să-i furnizeze informații ale guvernului rus despre candidata democrată Hillary Clinton.
Donald Trump afirmă în interviul menționat că nu l-a blamat pe fiul său pentru desfășurarea acestei întâlniri, pentru că el crede că mulți oameni ar fi procedat la fel.