Donald Trump solicita interzicerea totala a accesului musulmanilor in Statele Unite

Paul Cristescu | 08.12.2015

Donald Trump, candidatul aflat in fruntea sondajelor republicanilor pentru nominalizarea la alegerile prezidentiale de anul viitor, a transmis ieri un comunicat in care cerea interzicerea accesului musulmanilor in SUA.

Pe aceeași temă

 

"Donald Trump lanseaza un apel la interzicerea totala si completa a accesului musulmanilor in Statele Unite pana cand alesii tarii noastre vor intelege ce se intampla", a scris echipa sa de campanie intr-un comunicat intitulat "Comunicatul lui Donald Trump pentru a impiedica imigratia musulmana", transmite AFP, conform ziare.com


Referindu-se insa la un sondaj realizat in randul musulmanilor care traiesc in SUA, Donald Trump a afirmat ca numerosi musulmani intretin "ura" fata de americani. "Va trebui sa stabilim de unde vine aceasta ura si de ce. Pana cand vom fi capabili sa stabilim si sa intelegem aceasta problema si amenintarea serioasa pe care o reprezinta, tara noastra nu poate fi victima atacurilor oribile din partea indivizilor care nu cred decat in jihad si nu au niciun respect pentru viata omeneasca", a declarat Donald Trump in acest comunicat.


Miliardarul, apreciat de aproape o treime dintre simpatizantii republicani in perspectiva primarelor care vor incepe in februarie, ii acuza tot mai frecvent pe musulmani dupa atentatele de la Paris.

 

Trump se afla in fruntea sondajelor republicanilor pentru nominalizarea la alegerile prezidentiale de anul viitor. Conform unui sondaj recent prezentat de CNN, Trump ar fi votat de 36% dintre republicani, urmatorul clasat fiind Ted Cruz cu 16%, Ben Carson cu 14% si senatorul Marco Rubio cu 12%.
 

Reactia Casei Albe: Solicitarea este contrara valorilor americane

 

Casa Alba a denuntat solicitarea lui Trump, subliniind ca aceasta este contrara valorilor americane.
 

"Acest lucru este complet contrar valorilor noastre ca americani", a declarat Ben Rhodes, consilier apropiat al presedintelui Barack Obama. "Respectul libertatii religioase este inscris in Declaratia noastra a drepturilor (Bill of Rights) ", a subliniat el la CNN.


"De asemenea, este contrar securitatii noastre", a continuat el, atragand atentia ca jihadistii din gruparea Statul Islamic cauta exact sa dea impresia unui "razboi intre Statele Unite si islam".

 

Trump ar inchide o serie de moschei din SUA

 

Donald Trump a declarat acum cateva saptamani intr-un interviu pentru Fox News, ca pentru a lupta impotriva Statului Islamic este necesar sa inchida mai multe moschei de pe teritoriul SUA.

 

Intrebat daca, in cazul in care ajunge la Casa Alba, va lua decizii similare cu cele ale guvernului britanic, care a revocat mai multe vize si a inchis o serie de moschei, Trump a raspuns: ”Voi face asta in mod sigur. Cred ca este o idee minunata”. Magnatul american a completat ca: ”Daca mergi peste mari, te duci acolo sa lupti cu Statul Islamic, nu te poti intoarce. De ce sa faci asta? Poti sa lupti cu ISIS aici” a spus Trump citat de Washington Post, relateaza Hotnews.

 
Trump a sustinut ca nu stie daca este posibil din punct de vedere legal sa inchizi o moschee in SUA, care ofera multa libertate religioasa cultelor. Insa, acesta insista ca o moschee poate fi dotata cu arme si este necesar sa fie cel putin perchezitionata.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22