Donald Trump vrea să declare stare de urgență iar Comisia Europeană anunță recesiune pentru 2020

Laurentiu Gheorghe | 13.03.2020

Președintele Donald Trump a convocat o conferință de presă pentru vineri seară, în care va anunța instituirea stării de urgență națională. Comisia Europeană prognozează o creștere economică „sub zero”.

Pe aceeași temă

Până acum, zeci de orașe și state americane au declarat stare de urgență la nivel local pentru a putea disponibiliza fonduri suplimentare pentru lupta cu epidemia de coronavirus.

Mai multe voci au cerut declararea stării de urgență națională în baza unei legi din 1988 care ar permite Agenției Federale pentru gestionarea situațiilor de urgență să aloce fonduri pentru state și guvernele locale. Bill Clinton a decretat o astfel de stare de urgență în 2000, în fața epidemiei West Nile.

Decizia ar permite guvernului să aloce resurse suplimentare pentru combaterea noului coronavirus și ar marca, notează Bloomberg, un punct de cotitură pentru președintele Trump, care a comparat în repetate rânduri coronavirusul cu gripa sezonieră și a insistat că administrația sa controlează situația.

Vineri dimineață, Uniunea Europeană a anunțat că cel mai probabil creșterea economică a blocului comunitar pentru 2020 să fie „sub zero”. Pentru că economia Italiei este cea mai lovită de pandemie, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că la nivelul Comisiei există disponibilitatea de a face orice este necesar pentru a veni în ajutorul Italiei.

Liderii G-7 au confirmat că intenționează să susțină luni o videoconferință pentru a pune la punct o coordonare mai bună între cele mai bogate națiuni din lume pentru combaterea epidemiei de coronovirus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22