După ce PE a denunțat propaganda rusă anti-europeană, Vladimir Putin reacţionează

E.b. | 24.11.2016

După ce Parlamentul European a denunţat propaganda anti-europeană tot mai virulentă din partea Rusiei, Putin a reacţionat prompt. În Rusia, dezbaterea din forul european legată de „războiul informaţional purtat de Moscova”, a fost prima ştie.

Pe aceeași temă

 

Parlamentul European a denunţat propaganda anti-europeană tot mai virulentă din partea Rusiei, într-o rezoluţie. Totodată, PE cere blocului comunitar să se manifeste printr-un discurs ofensiv şi să facă din această comunicare strategică o prioritate, relatează RFI,  preluată de News.ro, precizând că textul nu a trecut neobservat la Moscova.

 

Potrivit textului adoptat la Strasbourg cu 304 voturi pentru, 179 împotriva şi 208 abţineri, Parlamentul se declară "grav preocupat de dezvoltarea rapidă a activităţii inspirate de Kremlin în Europa, inclusiv dezinformare şi propaganda care vizează menţinerea sau creşterea influenţei Rusiei şi slăbirea şi divizarea UE", transmite AFP, citată de HotNews.ro.

 

În opinia parlamentarilor, Moscova foloseşte "un panel extins de instrumente" printre televiziunea de ştiri Russia Today (RT), "aşa zise agenţii de ştiri" sau "reţele sociale şi troli internet" pentru a "ataca valorile democratice, a diviza Europa" şi a "crea impresia că statele din vecinătatea estică a UE eşuează".

De asemenea, parlamentarii europeni au denunţat susţinerea oferită de Rusia partidelor de extremă-dreapta şi forţelor populiste care neagă valorile fundamentale şi democraţiile liberale.

 

În Rusia, dezbaterea din Parlamentului European privind „războiul informaţional purtat de Rusia” a fost prima ştire din jurnalele televiziunilor, fiind urmată de subiecte de actualitate internă. 
 
 

 "Degradarea ideii de democraţie"

 

 

Preşedintele Vladimir Putin a declarat că această rezoluţie este un semn al degradării ideii de democraţie în Occident.

 

De asemena, presa vizată de acuzaţiile europarlamentarilor a protestat, cu atât mai mult cu cât, în aceaşi rezoluţie, parlamentarii europeni au denunţat şi propaganda organizaţiilor jihadiste.


Redactorul-şef al Sputnik şi Russia Today, Margarita Simonyan, a lansat un apel către ONU, UNESCO, OSCE, Repoters sans Frontieres şi alte organizaţii care apără libertatea presei, spunând că se teme că media rusă va fi suspendată în Uniunea Europeană.


Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Dumă a ameninţat că va lua măsuri de retorsiune.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22