După Brexit. Locatarii unui bloc, obligați să vorbească doar engleza: Respectați regula sau plecați

Laurentiu Gheorghe | 02.02.2020

Într-o notificare lipită pe ușile unui bloc din Norwich, intitulată Happy Brexit Day, scrie că „nu-i tolerăm” decât pe vorbitorii de limba engleză. Poliția a fost sesizată pentru mesaje incitatoare la ură.

Pe aceeași temă

O notificare intitulată „Happy Brexit Day”, afișată într-un bloc din Norwich, a ajuns în atenția poliției. Notificarea îi înștiința pe locatari că, acum că britanicii și-au luat țara înapoi, nu va mai fi tolerată vorbirea altei limbi decât limba engleză, astfel încât toată lumea trebuie să respecte această regulă, relatează BBC News și Guardian.

„În cele din urmă ne-am luat ţara înapoi... nu tolerăm oamenii care vorbesc alte limbi decât engleza în apartamente. Suntem din nou propriii noştri stăpâni. Engleza reginei este limba vorbită aici.

Dacă vreți să vorbiți limba maternă a țării din care ați venit, vă sugerăm să vă întoarceți acolo și să redați apartamentul consiliului pentru a-i lăsa pe britanici să locuiască aici, astfel încât să ne întoarcem la traiul normal pe care îl aveam înainte ca voi să fi infectat această măreață insulă. Aveți de făcut o alegere simplă: respectați regula sau plecați.

Nu veți avea mult timp la dispoziție până ce guvernul va implementa regulile care îi vor pune pe britanici pe primul loc. Dumnezeu să o binecuvânteze pe Regină și guvernul ei și pe toți patrioții adevărați”, anunță afișul.

Un locatar din Winchester Tower din Norwich a văzut prima dată afişul vineri dimineață. Bărbatul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a sesizat existenţa acestor hârtii, care fuseseră afişate la fiecare etaj, la poliţie. „Este incredibil că cineva poate gândi aşa”, a spus el.

Locatarul spune că a descoperit afişul prima dată când a ieşit din apartamentul său vineri dimineaţă, iar când s-a întors la etajul său a descoperit un nou afiş. El l-a anunţat pe administrator, care a înlăturat toate afişele, şi pe un consilier local.

Administratorul i-a spus că hârtiile au fost lipite pe toate uşile de incendiu de pe cele 15 etaje ale blocului aflat în proprietatea consiliului local din Norwich şi destinat unor chiriaşi cu vârsta de peste 55 de ani. Consilierul local Emma Corlett i-a recomandat locatarului să facă sesizare pentru o infracţiune de instigare la ură şi să denunțe cazul la poliție.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22