Pe aceeași temă
Curtea de la Haga a criticat de asemenea distrugerea mediului inconjurator din aceasta zona, in urma proiectelor Chinei, anunta Reuters.
China a anuntat ca nu va tine cont de acest verdict, ea refuzand sa participe la judecarea acestui caz.
La exercitiul Joint Sea-2016 vor lua parte nave, submarine, avioane, elicoptere si soldati, a anuntat marina chineza.
Cele doua tari vor efectua operatii de aparare, salvare, atacuri anti-submarin si alte activitati.
Soldati vor organiza atacuri, aparari de insule si operatiuni de aterizare, in ceea ce este considerat a fi cel mai mare exercitiu care a avut loc intre marina chineza si cea rusa.
China a anuntat ca este de vorba de niste exercitii militare de rutina, programate inca din iulie, si ca ar fi vorba de o incercare de intarire a cooperarii cu Rusia, nu de vreo amenintare la adresa altor tari.
China revendica o mare parte din Marea Chinei de Sud, insa Vietnamul, Filipine, Malaiezia, Brunei si Taiwan revendica si ele diferite zone ale acestei mari.
Presedintele american Barack Obama a avertizat Beijingul ca trebuie sa respecte decizia Curtii de Arbitraj de la Haga care a decis acum cateva luni ca pretentiile Chinei in aceasta zona maritima nu au nicio baza legala.
"Decizia justitiei din luna iulie, care este obligatorie, a clarificat drepturile maritime din aceasta regiune", a spus Obama, la un summit al liderilor asiatici care a avut loc in Laos.
Beijingul a transmis atunci ca nu va tine cont de aceasta decizie, mentinandu-si aceeasi pozitie pana in prezent.