FBI, in urma analizei noilor mailuri: Hillary Clinton nu poate fi acuzata de nimic

Vlad Toma | 07.11.2016

FBI a anuntat ieri ca ramane la verdictul precedent in urma investigarii noilor mailuri ale candidatului democratilor la functia de presedinte, acela ca nu exista nimic care poate fi acuzat in modul in care Hillary Clinton a folosit un server privat pentru informatiile clasificate cu care a lucrat in perioada in care a fost secretar de stat.

Pe aceeași temă

 

Anuntul a fost facut de James Comey, directorul FBI, intr-o scrisoare catre Congres. Democratii au transmis ca intreaga problema putea fi rezolvata inainte de anuntul public facut saptamana trecuta de directorul FBI.Trump in schimb le-a transmis americanilor ca ancheta in acest caz va continua si ca Hillary Clinton nu va scapa cu crimele ei teribile, transmite Reuters.

 

FBI a obtinut zilele trecute un mandat pentru investigarea unor noi mailuri trimise de pe serverul privat al lui Hillary Clinton, candidatul democratilor la alegerile prezidentiale, in perioada in care aceasta era secretar de stat.

 

Clinton s-a declarat de la bun inceput increzatoare ca FBI nu va gasi nimic problematic in aceste emailuri. Trump in schimb le-a cerut celor care regreta ca au votat deja pentru Hillary Clinton sa-si anuleze votul si sa-l aleaga pe el, in cazul in care noile informatii prezentate de FBI i-au facut sa nu o mai sustina pe Clinton.

 

Directorul FBI James Comey a trimis zilele trecute o scrisoare Congresului american in care anunta descoperirea unur noi mailuri care au legatura cu acest caz, dupa ce acum cateva luni anuntase ca investigatia mailurilor de pe serverul privat detinut de Hillary Clinton se incheie fara acuzarea acesteia.

 

Comey a fost criticat pentru ca a facut publice aceste noi informatii fara sa faca o analiza a mailurilor gasite pentru a spune daca acestea sunt relevante sau nu pentru acest caz. Harry Reid, liderul democratilor din Senatul american, l-a acuzat pe directorul FBI ca ar incalca legea pentru a influenta alegerile prezidentiale.

 

FBI a recomandat in luna iulie a acestui an ca Hillary Clinton, candidatul democratilor la alegerile prezidentiale care vor avea loc in SUA in 8 noiembrie, sa nu fie pusa sub acuzare in cazul modului nesecurizat in care si-a folosit mailul in timp ce era secretar de stat.

 

FBI a precizat insa ca, desi nu a incalcat in mod efectiv nicio lege, Hillary Clinton si-a folosit mailul cu multa neglijenta, nefiind foarte atenta in privinta informatiilor clasificate cu care lucra, anunta atunci Reuters.

 

Anchetarea modului in care Clinton a folosit un server de mail nesecurizat in perioada in care era secretar de stat a fost una dintre cele mai mari probleme pe care aceasta le-a avut in campanie electorala.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22