Pe aceeași temă
Un reprezentant al administraţiei prezidenţiale a explicat că o asemenea solicitare a fost formulată doar după ce FBI a sugerat că nu crede în veridicitatea materialelor apărute în presă cu privire la legăturile dintre asociaţii lui Trump şi Rusia, conform CNN, preluat de News.ro.
Reprezentanţii Casei Albe au cerut sprijinul mai multor agenţii guvernamentale, pentru a declara că informaţiile apărute în presă erau false şi că nu au existat discuţii cu Rusia.
Însă, sunt cel puţin bizare discuţiile directe dintre Casa Albă şi FBI, întrucât există restricţii vechi de decenii cu privire la asemenea contacte între instituţiile Statelor Unite.
O asemenea solicitare venită din partea administraţiei prezidenţiale reprezintă o încălcare a procedurii care limitează comunicarea în timpul unei anchete desfăşurate de către FBI.
”Nu am încercat să eliminăm materialele de presă. Le-am cerut (jurnaliştilor) să spună adevărul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.
Aceste discuţii controversate au început la doar o zi după apariţia primelor informaţii în presă, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o şeful de cabinet de la Casa Albă, Reince Priebus, împreună cu vicedirectorul FBI, Andrew McCabe.
Casa Albă a disputat iniţial veridicitatea informaţiilor apărute în presă, iar Priebus i-a spus lui McCabe că jurnaliştii de la The New York Times supraestimează informaţiile pe care le despre aceste contacte FBI.
Ulterior, Reince Priebus a luat legătura cu Andrew McCabe şi James Comey, cerându-le celor doi să vorbească cu reporterii pentru a disputa respectivele materiale apărute în presa din Statele Unite.
Directorul FBI a respins imediat solicitarea, întrucât există o anchetă în desfăşurare cu privire la presupusele legături dintre asociaţii preşedintelui Donald Trump şi Rusia.