Pe aceeași temă
Desfăşurarea de militari turci de-a lungul graniţei cu Siria a continuat cu sosirea de tancuri în provincia Hatay (sudul Turciei), potrivit Anadolu, care a precizat că situaţia din Afrin reprezintă ''o ameninţare la adresa securităţii la graniţa Turciei'', transmite Reuters, preluată de Agerpres.
Miercuri seara, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de securitate naţională, prezidată de către preşedintele ţării, Recep Tayyip Erdogan, s-a ajuns la concluzia că Turcia va lua măsuri ''imediate'' şi ''ferme'' pentru a se apăra de ameninţările care provin din vestul Siriei.
Informaţiile survin la trei zile după ce Erdogan a ameninţat că va zdrobi ''o armată teroristă'' despre care el crede că SUA încearcă s-o formeze la graniţa cu Siria.
Ankara este nemulţumită de faptul că Washingtonul s-a aliat cu YPG (Unităţile de apărare ale poporului kurd), pe care ea le consideră drept o organizaţie teroristă, în lupta împotriva grupării extremiste Stat Islamic.
Într-un comunicat, coaliţia sub comanda SUA din Siria a dezminţit informaţiile că înfiinţează o nouă forţa la frontieră în regiune. ''Aceasta nu este o nouă armată sau o forţă convenţională de pază a frontierei'', a afirmat coaliţia, adăugând că ea ''continuă să instruiască forţe de securitate locale în Siria''.
Între timp, armata turcă bombardează pentru a şasea zi consecutiv zone din jurul Afrin, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Potrivit Anadolu, Turcia a ripostat împotriva poziţiilor miliţiei kurde aflate în nordul Siriei.