Forțele turce de securitate de la granița cu Siria, gata să intervină în regiunea Afrin

Dora Vulcan | 18.01.2018

Forţele de securitate turce de la graniţa cu Siria au primit ordin de a se pregăti pentru o posibilă intervenţie în regiunea siriană Afrin, aflată sub control kurd, a indicat joi agenţia turcă de presă Anadolu, citată de Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

 Desfăşurarea de militari turci de-a lungul graniţei cu Siria a continuat cu sosirea de tancuri în provincia Hatay (sudul Turciei), potrivit Anadolu, care a precizat că situaţia din Afrin reprezintă ''o ameninţare la adresa securităţii la graniţa Turciei'', transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

Miercuri seara, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de securitate naţională, prezidată de către preşedintele ţării, Recep Tayyip Erdogan, s-a ajuns la concluzia că Turcia va lua măsuri ''imediate'' şi ''ferme'' pentru a se apăra de ameninţările care provin din vestul Siriei.

 

Informaţiile survin la trei zile după ce Erdogan a ameninţat că va zdrobi ''o armată teroristă'' despre care el crede că SUA încearcă s-o formeze la graniţa cu Siria.

 

 

Ankara este nemulţumită de faptul că Washingtonul s-a aliat cu YPG (Unităţile de apărare ale poporului kurd), pe care ea le consideră drept o organizaţie teroristă, în lupta împotriva grupării extremiste Stat Islamic.

 

Într-un comunicat, coaliţia sub comanda SUA din Siria a dezminţit informaţiile că înfiinţează o nouă forţa la frontieră în regiune. ''Aceasta nu este o nouă armată sau o forţă convenţională de pază a frontierei'', a afirmat coaliţia, adăugând că ea ''continuă să instruiască forţe de securitate locale în Siria''.

 

Între timp, armata turcă bombardează pentru a şasea zi consecutiv zone din jurul Afrin, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Potrivit Anadolu, Turcia a ripostat împotriva poziţiilor miliţiei kurde aflate în nordul Siriei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

CELE MAI CITITE

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2018 Revista 22