Fostul premier al Japoniei Shinzo Abe a murit după ce a fost împușcat la un meeting electoral

L. G. | 08.07.2022

Conform Kyodo news, Shinzo Abe, (67 de ani) a fost împușcat de două ori în spate. A fost transportat în stop cardio-respirator la spital, ulterior fiind declarat decesul.

Pe aceeași temă

Shinzo Abe a fost împușcat de două în spate în timp ce ținea un discurs la un miting din orașul Nara. El a fost împușcat de două ori cu o armă confecționată artizanal de la o distanță de aproape 3 metri. Poliția l-a arestat pe Yamagami Tetsuya, un locuitor din Nara în vârstă de 40 de ani, în legătură cu împușcarea fostului prim-ministru Shinzo Abe, potrivit postului public de televiziune NHK, citând surse din poliție, transmite CNN . Bărbatul nu a încercat să fugă, a precizat NHK. El este reținut pentru interogatoriu la secția de poliție Nara Nishi.

Potrivit relatărilor media, fostul premier pare să fi rămas în stop cardio-respirator. Presa japoneză folosește adesea termenul „în stare de insuficiență cardiacă” pentru a descrie situațiile în care victima nu mai trăiește, dar un medic trebuie să semneze certificatul de deces.

Shinzo Abe, care a fost cel mai longeviv prim-ministru al Japoniei, a demisionat în 2020, invocând motive de sănătate. El a dezvăluit ulterior că a suferit o recidivă a colitei ulcerative, o boală intestinală, conform BBC. El a fost succedat de aliatul său apropiat de partid Yoshihide Suga, care a fost înlocuit ulterior de Fumio Kishida.

Secretarul șef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat că starea fostului premier nu este cunoscută și a adăugat că premierul Fumio Kishida, care se afla într-un turneu de evenimente oficiale, a fost informat imediat. Kishida se va întoarce de urgență la biroul său și este programat să vorbească în cursul zilei de astăzi. Miniștrii japonezi din diferite părți ale țării au fost instruiți să se întoarcă imediat la Tokyo, a precizat Matsuno. Ministerele și agențiile relevante au organizat o reuniune pentru a face față situației: „Un astfel de comportament barbar este inacceptabil din orice motiv și îl condamnăm cu fermitate. Guvernul va lua toate măsurile posibile pentru a face față situației”, a declarat Matsuno, citat de The Guardian .

0

Arma confectionata artizanal, gasita la locul atentatului

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">BREAKING! Nara, Japan: Former Japanese Prime Minister Shinzo Abe has been shot during speech. <br>Suspect has been arrested. Former Japanese Prime Minister Shinzo Abe has been rushed to hospital after being possibly shot in the chest. <a href="https://t.co/VPDi4JIVVD">pic.twitter.com/VPDi4JIVVD</a></p>&mdash; 🇺🇸mai🌟ke🇨🇦 (@maike809588) <a href="https://twitter.com/maike809588/status/1545250707007225858?ref_src=twsrc%5Etfw">July 8, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">This seems to be a still image of the attacker, a middle aged man, aiming his shotgun at Abe, who is now in custody.<br><br>Two shots were fired. The first seemed to miss. The man did not flee; he just squatted down and waited to be arrested, as per NHK. <a href="https://t.co/VmfCqqEvZv">pic.twitter.com/VmfCqqEvZv</a></p>&mdash; Nick Kapur (@nick_kapur) <a href="https://twitter.com/nick_kapur/status/1545247027302645760?ref_src=twsrc%5Etfw">July 8, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">High quality footage of the ex PM of Japan, Shinzo Abe being shot at from behind with an improvised double barreled shotgun .<a href="https://t.co/5XFbUAjNUj">pic.twitter.com/5XFbUAjNUj</a></p>&mdash; Dr Moriarty (@aarjunx) <a href="https://twitter.com/aarjunx/status/1545257269104762880?ref_src=twsrc%5Etfw">July 8, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22