Pe aceeași temă
Demolarea structurilor din tabără va fi făcută la început cu mâna, pentru că autorităţile se tem că, dacă vor trimite buldozere, vor transmite un mesaj greşit migranţilor pe care vor să îi convingă să se urce de bună-voie în autocare, conform BBC News, prelut de News.ro.
Marţi, sutele de refugiaţi care s-au aşezat la cozi pentru a fi transferaţi către centre de primire din alte zone ale Hexagonului s-au îmbrâncit, iar mai multe persoane au fost rănite uşor.
Peste 2.300 de migranţi au plecat luni voluntar din tabără şi au fost transportaţi cu autocare la alte centre de primire. Operaţiunea continuă marţi.
Între 6.000 şi 8.000 de bărbaţi, femei şi copii, provenind în principal din Afganistan, Sudan sau Eritreea au trăit în această tabără vastă, care s-a transformat de-a lungul anilor într-un loc de adunare a migranţilor hotărâţi să ajungă în Anglia, de cealaltă parte a Canalului Mânecii.
Aproximativ 1.200 de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi la Calais pentru a veghea la securitatea acestui mega-transfer, pentru a preîntâmpina mişcări în masă şi a-i împiedica pe activişti de extremă stânga din cadrul No Border, susţinători ai abolirii frontierelor, să provoace pagube.