Francois Hollande: Nicio tara a UE nu poate fi scutita de obligatia primirii refugiatilor

Paul Cristescu | 21.09.2015

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a declarat ieri, intr-o conferinta de presa la incheierea vizitei sale in Maroc, ca nicio tara europeana nu poate fi scutita de obligatia de a primi refugiati, pe baza dreptului de azil.

Pe aceeași temă

 

In legatura cu repartizarea "refugiatilor in cadrul dreptului de azil, aceasta repartizare trebuie sa fie in toate tarile europene, nimeni nu poate fi scutit de obligatie sau atunci nu mai apartinem aceluiasi intreg bazat pe valori si principii", a spus Hollande, citat de ziare.com
 

Seful statului francez s-a exprimat pentru repartizarea in solidaritate a 120.000 de refugiati in statele membre. Hollande a precizat ca el "doreste impreuna cu cancelarul (german) Angela Merkel ca acest mecanism (de repartizare) sa fie obligatoriu", dar unele tari "il refuza".

  

El a spus ca a cerut ministrului sau de interne Bernard Cazeneuve sa apere acest mecanism la intalnirea cu omologii sai europeni marti, inaintea summitului.
 

Miercuri la Bruxelles, cele 28 de state membre ale UE trebuie in mod special sa cada de acord asupra repartizarii a 120.000 de refugiati propusa de Comisia Europeana pentru a reduce presiunea asupra Italiei, Greciei si Ungariei confruntate cu un aflux fara precedent de solicitanti de azil.
 

O majoritate dintre cele 28 de state sunt favorabile acestei masuri de urgenta, dar mai multe tari se opun ferm acestui plan dintre care Ungaria, Polonia, Slovacia si Republica Ceha, aminteste France Presse.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22