Germania: Incendiul de la un centru de refugiați, aplaudat de localnici

Iulian Popescu | 22.02.2016

Mai mulţi localnici au aplaudat incendiul izbucnit la un centru de refugiați din estul Germaniei, iar câțiva dintre ei au încercat să-i împiedice pe pompieri să stingă focul. Potrivit primelor informaţii, incendiul ar fi fost provocat.

Pe aceeași temă

 

Incendiul a izbucnit la acoperişul centrului de refugiaţi din Saxonia care ar urma să adăpostească zeci de oameni. Nimeni nu era în clădire în acel moment, fiindcă nu a fost încă deschisă. Au venit însă mai mulți localnici ca au aplaudat incidentul și au încercat să- împiedice pe pompieri să stingă flăcările.

 

„La faţa locului erau mai mulţi oameni, unii dintre ei tineri şi băuţi. Strigau la poliţişti şi pompieri şi unii păreau fericiţi că această clădire era în flăcări şi nu va mai găzdui refugiaţi prea curând”, spune Thomas Knaut, purtător de cuvânt al poliției, citat de Digi24.

 

Unii dintre tineri au încercat să-i împiedice pe pompieri să stingă focul.

 

„Mă întreb de unde vine atâta teamă. Cred că trebuie să încercăm să înţelegem, fiindcă nu vom putea evita această situaţie. (Atitudinea lor, n.red.) ne demonstrează că există o problemă uriaşă, pe care trebuie să o rezolvăm”, spune Claudia Steidte, localnică.

 

Atitudinea tinerilor a fost criticată şi de oficialii de la Berlin. „Cei care au aplaudat în timp ce casa ardea s-au comportat într-un mod atroce şi respingător!", a spus ministrul Justiţiei.

 

Cu doar câteva zile în urmă, tot în estul Germaniei, o sută de germani au blocat accesul mai multor autocare cu refugiaţi către un centru de primire.

 

Într-un final, poliţiştii i-au evacuat pe refugiaţi din autocare. Oamenii legii sunt acuzaţi, însă, de brutalitate, fiindcă pe imagini se vede cum un tânăr este luat pe sus de forţele de ordine. În replică, şeful poliţiei din localitate susţine că această măsură a fost necesară, fiindcă migranţii refuzau să părăsească autovehiculul luat cu asalt de manifestanţi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22