Grecia. Alexis Tsipras si Syriza dispun de un avans usor in fata dreptei (sondaje)

Tudor Despina | 19.09.2015

Modul in care au administrat criza economica din vara trecuta dauneaza popularitatii partidului grec de stanga radicala Syriza.

Pe aceeași temă

 

Potrivit ultimelor sondaje de opinie realizate premergator scrutinului legislativ anticipat din aceasta duminica, formatiunea elena ce nu de mult se bucura de o larga incredere in randul opiniei publice grecesti acum pare sa fi pierdut din sustinere.

 

Ultimele cifre arata ca partidul de stanga radicala condus de fostul premier Alexis Tsipras dispune de un avans usor in fata formatiunii de centru-dreapta Noua Democratie, potrivit HotNews.

 

Atat Syriza, cat si Noua Democratie, ar putea obtine putin peste 25% din voturi in cadrul alegerilor de duminica, releva sase sondaje de opinie.

 

Daca se confirma, situatia ar putea crea si mai multa instabilitate politica la Atena, in lipsa capacitatii de a forma o majoritate parlamentara.

 

Potrivit sistemului electoral grec, partidul care se claseaza pe primul loc in alegeri primeste 50 de locuri suplimentare in Parlamentul de 300 de membri.

 

Totusi, daca reuseste sa castige scrutinul de duminica, Syriza ar putea dispune formarea unei coalitii cu socialistii si partidul de centru To Potami.

 

Dar lucrurile nu sunt clare, in conditiile in care unele sondaje dau Syriza si Noua Democratie la diferente foarte mici, dupa cum arata un studiu realizat de Institutul Marc la cererea Alpha TV, potrivit caruia formatiunea de stanga radicala ar dispune de un avans de numari 1%.

 

Asta in conditiile in care, pana la criza economica din aceasta vara, formatiunea lui Tsipras a dispus de o majoritate confortabila in Parlamentul elen, sustinerea populara fiind confirmata si in cadrul referendumului organizat cu privire la masurile de austeritate convenite alaturi de creditorii internationali.

 

Faptul ca Syriza a acceptat implementarea unui plan de austeritate propus de troica FMI-CE-BCE, desi majoritatea celor prezenti la vot a respins masurile, a daunat susinerii publice de care dispune partidul fostului premier Tsipras.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22