Grecia. Premierul Tsipras, nemultumit de FMI: “Au pretentii nerealiste”

Tudor Despina | 08.12.2015

Premierul grec de stanga radicala Alexis Tsipras acuza Fondul Monetar International ca nu are un rol constructiv in solutionarea crizei financiare cu care se confrunta peninsula elena.

Pe aceeași temă

 

Potrivit publicatiei Ekathimerini, citata de Business24, Alexis Tsipras le cere reprezentantilor FMI sa clarifice daca vor sa se mai implice in derularea celui de-al treilea program de bailout derulat de Atena in parteneriat cu creditorii international.

 

Seful Executivului de la Atena sustine ca reprezentantii Fondului au pretentii nerealiste in contextul crizei economice. “Aceasta e o pozitie care numai constructiva nu poate fi in acest proces. Fondul trebuie sa decida daca doreste realizarea unui compromis si ramanerea in acest program. Daca nu doreste acest compromis, ar trebui sa o spuna public”, a spus Tsipras, potrivit sursei citate.

 

In ciuda faptului ca nu a semnat nici pana la acest moment memorandumul incheiat intre Comisia Europeana si Grecia pentru un nou imprumut de 80 de miliarde de euro, delegatia FMI arata o pozitie inflexibila in negocierile purtate pe marginea noilor reforme incluse in noul program de bailout pentru Atena.

 

FMI a cerut, in paralel, o restructurare a datoriei grecesti din partea creditorilor din zona euro si o taiere semnificativa a pensiilor si ajutoarelor sociale acordate de statul elen.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22