Guvernul de la Chișinău a depus jurământul în miez de noapte, fără participarea presei

Iulian Popescu | 21.01.2016

Membrii noului Guvern de la Chișinău au depus jurământul miercuri noaptea, după ce președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, anunțase, probabil pentru a-i face pe demonstranți să plece acasă, că va decide joi când și unde se va desfășura această festivitate.

Pe aceeași temă

 

După ce mai multe medii de informare au comunicat că depunerea jurământului se va desfăşura chiar în noaptea de miercuri, la reşedinţa şefului statului de la Condriţa, pe reţelele de socializare a fost publicat un mesaj în care şeful administraţiei prezidenţiale, Ion Păduraru, confirmă că Guvernul condus de Pavel Filip a depus deja jurământul.

Informaţia a fost confirmată ulterior de serviciul de presă al Preşedinţiei, scrie Unimedia.

 

În comunicatul Preşedinţiei se menţionează că şeful statului, Nicolae Timofti, a adresat cetăţenilor un apel la calm, pentru evitarea violențelor, „care nu vor folosi nimănui".

 

Vă prezentăm integral mesajul președintelui Timofti:

 

„Aș vrea să încep prin a transmite tuturor cetățenilor Republicii Moldova un apel la calm, spre evitarea violențelor, care nu vor folosi nimănui. Este important să rămânem în spațiul legal, indiferent de pozițiile politice pe care le avem.

 

Domnule prim-ministru, Doamnelor și domnilor miniștri,

Îmi exprim speranța că acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică și condiții de interimat al executivului, va ști să administreze cu competență și pricepere situația dificilă în care se găsește la ora actuală. Republica Moldova. Este vorba, în primul rând, de stabilizarea situației economice și financiare, care să permită efectuarea plăților sociale în regim normal.

În acest sens se impune reluarea neîntârziată a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu instituțiile financiare internaționale.

De modul în care se va acționa în perioada imediat următoare va depinde credibilitatea pe plan intern și internațional al acestui cabinet de miniștri. Susținerea populară este un element obligatoriu pentru succesul politicilor guvernamentale. Îmi doresc să existe o bună colaborare între Guvern și Parlament, în vederea promovării reformelor europene. Vă puteți baza, din acest punct de vedere, pe sprijinul șefului statului. Vă urez mult succes. Doamne, ajută”, a spus Timofti.

 

Guvernul Filip a fost învestit miercuri cu votul a 57 de deputaţi în Parlament.

 

Opoziţia a organizat ample manifestaţii la Parlament, protestând împotriva acestei decizii şi cerând organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

 

Susţinătorii partidelor de opoziţie au fost chemaţi să iasă şi joi în stradă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22