Hillary Clinton îl devansează pe Donald Trump, după ce a fost acuzat de agresiune sexuală

E.b. | 15.10.2016

Candidata democrată Hillary Clinton îl devansează pe rivalul ei Donald Trump cu şapte puncte procentuale, potrivit unui sondaj naţional de opinie Reuters/Ipsos. Sondajul a fost efectuat în săptămâna 7-13 octombrie.

Pe aceeași temă

 

 Sondajul a fost efectuat în contextul în care republicanul dezminte acuzaţii de agresiune sexuală reltează Reuters, preluată de News.ro.


Sondajul, efectuat în săptămâna 7-13 octombrie şi publicat joi, arată că 44% dintre respondenţi, care afirmă că se vor prezenta la urne, o susţin pe Clinton, iar 37% pe Trump.


Alte două femei l-au acuzat vineri pe Trump de agresiune sexuală, inclusiv o fostă participantă la reality-show-ul "The Apprentice", iar republicanul, animatorul emisiunii, a respins aceste acuzaţii, dar şi acuzaţii anterioare, ca făcând parte dintr-un complot politico-mediatic care vizează să-l disrediteze cu doar câteva săptămâni înainte de scrutin.


Echipa de campanie a lui Trump a depus eforturi să recupereze terenul pierdut după publicarea, în urmă cu o săptămână, a unei înregistrări video din 2005 în care acesta se laudă că poate pipăi femei şi să le facă avansuri sexuale doar pentru că este o celebritate.


Susţinerea lui Clinton a crescut în cele şapte zile în care s-a desfăşurat sondajul. În ultima lună din august, cei doi candidaţi aveau aproximativ acelaşi nivel de susţinere, potrivit Reuters.


De atunci, Clinton şi Trump s-au înfruntat în două dezbateri televizate foarte urmărite, în urma cărora Clinton a obţinut o victorie, potrivit sondajului Reuters/Ipsos.


Fostul secretar de Stat conduce, de asemenea, într-un sondaj separat, care include şi alţi candidaţi la preşedinţie. Astfel, 44% dintre alegătorii probabili intervievaţi o susţin pe Clinton, 37% îl susţin pe Trump, 6% pe candidatul libertarian Gary Johnson, iar 2% o susţin pe Jill Stein de la Partidul Verde.


Ancheta Reuters/Ipsos a fost efectuată online, în engleză, în toate cele 50 de state americane. Cel mai recent sondaj a fost efectuat pe un eşantion de 2.889 de persoane care sunt considerate alegători probabili având în vedere statutul lor de alegători înregistraţi, istoricul votului şi intenţia de vot declarată. Sondajul are o marjă de eroare de plus sau minus 2%.

 

Alte sondaje o creditează tot pe Clinton cu un avantaj, care s-a consolidat odată cu apropierea alegerilor, pe 8 noiembrie.


Potrivit site-ului RealClearPolitics, care monitorizează cele mai importante sondaje de opinie, Clinton îl devansează pe Trump cu o medie de şapte puncte procentuale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22