Hillary Clinton şi John Kasich, susţinuţi de New York Times la obtinerea investiturilor

Vlad Toma | 01.02.2016

Ziarul american The New York Times (NYT) a anuntat recent că-i sustine pe democrata Hillary Clinton şi pe republicanul John Kasich in obtinerea investiturilor partidelor din care fac parte pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.

Pe aceeași temă

 

Clinton este "unul dintre candidatii cei mai calificati" din istoria moderna a SUA, scrie New York Times, intr-un editorial citat de ziare.com


Deşi este un outsider in cursa republicana, NYT il considera pe Kasich "singura optiune plauzibila".


Ziarul şi-a făcut publica sustinerea chiar inaintea deschiderii sezonului alegerilor primare, luni, in Iowa.
 

Sustinerea lui Clinton de catre unul dintre cele mai vandute ziare din Statele Unite nu constituie o surpriza, comenteaza BBC. NYT a sustinut-o pe fosta Prima Doamna si in cursa democrata impotriva lui Barack Obama, in 2008.
 

NYT il lauda pe principalul rival al fostului secretar de Stat - Bernie Sanders -, insa scrie ca el "nu are experienta sau ideile de politici pe care le ofera doamna Clinton".
 

In urma unei evaluari a taberei republicane, cotidianul scrie ca favoritul Donald Trump "nu are nicio experienta si nici nu este interesat sa invete despre securitatea nationala, aparare sau comertul mondial", scrie ziarul. Iar Ted Cruz "ar spune orice ca sa castige".
 

NYT il prezinta pe guvernatorul John Kasich din Ohio drept "singura optiune plauzibila a unor republicani satui de extremism si lipsa de experienta afisate in aceasta cursa".
 

Kasich a scris, intr-un mesaj postat pe Twitter, ca este "mandru" de sustinerea NYT, care ar putea fi considerata, comenteaza BBC, un fel de "binecuvantare" din partea unui ziar care i-a criticat frecvent pe conservatorii americani.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22