Igor Dodon a fost investit astazi in functia de presedinte al Republicii Moldova

Vlad Toma | 23.12.2016

Igor Dodon a fost investit astazi in functia de presedinte al Republicii Moldova, depunand astazi juramantul la Palatul Republicii.

Pe aceeași temă

 

"Vom intensifica relaţiile cu statele vecine nouă, România şi Ucraina. Vom dezvolta o colaborare multidimensională cu Uniunea Europeană. Am acceptat cu plăcere invitaţia de a efectua o vizită în calitate de şef al statului la Bruxelles şi sper ca aceasta să aibă loc în primele luni ale anului 2017. Vom întinde poduri atât spre est, cât şi spre vest", a afirmat Igor Dodon, conform Publika.md 

 

El le-a cerut moldovenilor sa lupte impreuna pentru viitorul tarii lor si sa coboare de pe baricade.

 

Dodon a declarat, in primele zile dupa alegerea sa in functia de presedinte, intr-un interviu pentru ziarul rus Izestia, ca va lupta pentru denuntarea Acordului de Asociere semnat intre tara sa si UE, organizand un referendum in care cetatenii sa se pronunte daca vor sau nu acest acord. El a mai afirmat ca semnarea acestui acord a fost o mare greseala.

 

Dodon a afirmat in mod repetat ca R. Moldova trebuie sa se integreze in Uniunea Euroasiatică si sa aiba bune relatii cu Rusia, el considerand ca fara acest pas economia tarii nu poate functiona.

 

Igor Dodon, candidatul PSRM, a castigat cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova cu 52,29% din voturi, in timp ce Maia Sandu, contracandidata sa, a obtinut 47,71%.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22