Pe aceeași temă
Trump a depasit pragul de 1 237 de voturi de care avea nevoie pentru a fi nominalizat.
"Sunt foarte mandru sa fiu candidatul vostru pentru alegerile prezidentiale", a transmis Trump, citat de The Guardian. "Votul de astazi inchide etapa nominalizarii pentru alegerile prezidentiale," a mai spus el.
"Impreuna am ajuns sa avem rezultate istorice. Este cel mai mare numar de voturi obtinut vreodata de un candidat in istoria Partidului Republican. E o miscare serioasa pe care trebuie sa o continuam", a spus miliardarul.
In discursul sau, Trump a mentionat cateva elemente ale programului sau politic, punand accentul pe intarirea controlului la granite, eliminarea Statului Islamic si "reinstaurarea legii si ordinii."
Acestea vor fi reluate probabil in discursul oficial prin care Trump va accepta numirea sa, la intalnirea republicanilor de joi.
Senatorul Ted Cruz, ultimul adversar posibil al lui Donald Trump, s-a retras din cursa pentru obtinerea nominalizarii republicane la alegerile prezidentiale din acest an in 4 mai, dupa ce a pierdut alegerile primare in Indiana "Am dat tot ce am putut. Votantii au ales insa o alta cale... cu inima grea, dar cu un mare optimism in privinta viitorului natiunii, am decis sa ne intrerupem campania," a spus atunci Cruz, citat de Reuters.
Hillary Clinton, contracandidatul democrat al lui Donald Trump, a criticat in mod repetat strategia acestuia legata de politica externa a SUA, declarand ca este "periculos de incoerenta." "Ideile lui Trump nu sunt doar diferite, sunt periculos de incoerente. Nu sunt adevarate idei, sunt doar o serie de fanfaronade bizare, de razbunari personale si de minciuni absolute," a spus Clinton, citata de Reuters.
Desemnarea oficiala a lui Trump a fost insotita de nenumarate critici si ironii legate de faptul ca discursul Melaniei Trump, sotia candidatului republicanilor, l-ar fi plagiat pe cel tinut acum cativa de Michelle Obama, sotia actualului presedinte.
Cele doua discursuri pot fi urmarite ">aici.