Infecțiile cu coronavirus, de pe vasul Diamond Princess, unde sunt și 17 români, au ajuns la 175

Redactia | 12.02.2020

Diamond Princess a fost plasată în carantină pentru două săptămâni pe 3 februarie, când a ajuns în Yokohama, după ce un bărbat care debarcase în Hong Kong a fost diagnosticat cu coronavirus.

Pe aceeași temă

La bordul navei sunt și 17 români, doi turiști și 15 angajați. Numărul celor infectați este aproape sigur mai mare, ministerul nipon al sănătății informând că sunt testate și alte persoane în cazul cărora pare că este nevoie de așa ceva. Dintre cele 39 de cazuri noi, zece sunt membri ai echipajului, iar 29 pasageri. Zece sunt cetățeni japonezi, iar restul din 11 țări, printre care Statele Unite și China.

Patru dintre aceștia sunt în stare gravă.

Cei care sunt diagnosticați cu coronavirus sunt luați de pe navă și duși la spital.

Membrul echipei de carantină infectat se ocupa cu distribuirea formularelor prin care era verificată starea de sănătate a pasagerilor încă de pe 3 februarie. El purta mască și mănuși, dar nu și costum complet de protecție.

”Vestea despre ofițerul de carantină este îngrozitoare”, a declarat un pasager.


”Cei care au venit în camera noastră pentru evaluarea inițială aveau mănuși și măști chirurgicale, dar cei care au făcut efectiv testele pentru virus aveau costum complet și mască pe toată fața”, a adăugat acesta.

Mark Kortepeter, profesor de epidemiologie la Universitatea Nebraska a declarat că, deși este greu de dat un verdict în condițiile unor informații limitate, infecțiile de pe vas indică un ”agent deosebit de transmisibil”, cel puțin în medii închise.

”Ofițerul de carantină infectat indică, probabil, riscul mare la care se expun chiar și cei care încearcă să se protejeze, pentru că virusul este neiertător și nu există marjă de eroare în utilizarea echipamentului de protecție personal și a igienei mâinilor”.

”Probabil că este nevoie doar de un mic număr de virusuri pentru a infecta”, ceea ce înseamnă că este un propagator eficient”, a mai spus profesorul de epidemiologie.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22